Buna ziua,
Am vandut in anul 2008 un autovehicul Dacia. Noul proprietar nu si-a inmatriculat auto in orasul de domiciliu l-a oprit politia si i-a retinut talonul. Masina era inmatriculata in Arges iar cumparatorul domiciliaza in Braila. In acest moment noul proprietar m-a sunat si mi-a spus ca are nevoie de o procura din partea mea (o imputernicire) pentru a-si ridica talonul de la politia Pitesti. As dori sa aflu daca eu mai am vreo obligatie fata de actualul proprietar si despre ce procura este vorba.
Va multumesc
In momentul de fata autoturismul figureaza pe numele dvs.Daca in momentul in care ati vandut autoturismul nu ati intocmit actul de vanzare cumparare si nu ati solicitat la Primarie certificatul fiscal,nu ati completat cererea de scoatere din evidenta fiscala a autoturismului din evidentele fiscale, dvs. figurand in continuare ca platitor de impozit.
In primul rand cel care va solicitat ajutorul treb uie sa plateasca impozitul si eventualele amenzi din momentul in care ati vandut masina si pana in prezent. Aceste informatii le gasiti la circa financiara. Daca as fi eu in locul dumneavoastra m-as deplasa sa iau actele si i le-as inapoia abia dupa ce masina este inmatriculata pe numele lui, iar datoriile achitate.
Bineinteles il puteti ajuta facandui o procura la notar in jur de 40 ron, ca sa va reprezinte interesele, dar ganditiva sa nu va para rau mai tarziu.