avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neinmatriculare auto la timp
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neinmatriculare auto la timp

Buna ziua,
Am vandut in anul 2008 un autovehicul Dacia. Noul proprietar nu si-a inmatriculat auto in orasul de domiciliu l-a oprit politia si i-a retinut talonul. Masina era inmatriculata in Arges iar cumparatorul domiciliaza in Braila. In acest moment noul proprietar m-a sunat si mi-a spus ca are nevoie de o procura din partea mea (o imputernicire) pentru a-si ridica talonul de la politia Pitesti. As dori sa aflu daca eu mai am vreo obligatie fata de actualul proprietar si despre ce procura este vorba.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 20:13, 4 Noiembrie 2010
In momentul de fata autoturismul figureaza pe numele dvs.Daca in momentul in care ati vandut autoturismul nu ati intocmit actul de vanzare cumparare si nu ati solicitat la Primarie certificatul fiscal,nu ati completat cererea de scoatere din evidenta fiscala a autoturismului din evidentele fiscale, dvs. figurand in continuare ca platitor de impozit.
certificatul fiscal a fost eliberat, s-a intocmit act de vanzare cumparare la momentul vanzarii
Ati solicitat si scoaterea din evidenta fiscala a autoturismului?.
In primul rand cel care va solicitat ajutorul treb uie sa plateasca impozitul si eventualele amenzi din momentul in care ati vandut masina si pana in prezent. Aceste informatii le gasiti la circa financiara. Daca as fi eu in locul dumneavoastra m-as deplasa sa iau actele si i le-as inapoia abia dupa ce masina este inmatriculata pe numele lui, iar datoriile achitate.
Bineinteles il puteti ajuta facandui o procura la notar in jur de 40 ron, ca sa va reprezinte interesele, dar ganditiva sa nu va para rau mai tarziu.
auto este scos din evidenta fiscala

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei masini fara acte in 2007 cartea este inca la mine norick norick Buna ziua. am vandut o dacie in 2007 fara a face un act de vanzare cumparare .i-am dat doar talonul masini si cartea a ramas la mine am fost si la impozite si ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta si neinmatriculata de actualul proprietar diana_ilie07 diana_ilie07 Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie cu o situatie ciudata. Am vandut o masina acum 4 ani catre o persoana din Bucuresti, care nu a binevoit sa o inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)