avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL cod CAEN 8621,8622,8623
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL cod CAEN 8621,8622,8623

Buna ziua !
Doresc sa infiintez un SRL pe clinica privata avand codurile CAEN 8621,8622 si 8623.
Intrebarera mea este daca asociatul si | sau administratorul trebuie sa fie medic si sa prezinte diploma la registrul comertului in momentul inregistrarii societatii ?
Daca DA , va rog sa-mi spuneti temeiul legal ?

Cu stima,
circotasa
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:24, 1 Septembrie 2012
O.G.124/1998
ART. 15
(1) Unitatile medico-sanitare cu personalitate juridica, care se infiinteaza potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare, vor functiona cu indeplinirea urmatoarelor conditii:
a) sa aiba obiect de activitate unic, constand in furnizarea de servicii medicale, cu sau fara activitati conexe acestora, stabilite prin ordin al ministrului sanatatii si familiei;
b) administratorul societatii comerciale sau cel putin o treime din numarul membrilor consiliului de administratie sa fie medici;
c) sa fie inregistrate in Registrul unic al cabinetelor medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru a deschide un srl cu codul caen 8690. Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Buna ziua! Pentru a deschide un SRL cu codul CAEN 8690 – Alte activități referitoare la sănătatea umană, in vederea desfasurarii activitatilor in cadrul ... (vezi toată discuția)
Srl avand ca obiect 8621 si 8623 caen luticus luticus Analizand modul in care un medic generalist poate infiinta un SRL servicii medicale cod 8621 se specifica ca activitatea este unica si nu poate fi cuplata cu ... (vezi toată discuția)
Infiintare cabinet stomatologic (asociatul unic nu este inca medic) florinflori florinflori BUna ziua! Sotia mea vrea sa isi infiinteze un cabinet stomatologic - SRL, ea nefiind inca medic insa va avea ca angajati/colaboratori 4 medici stomatologi. ... (vezi toată discuția)