avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal

Către Judecătoria Ploieşti,


Subsemnatul, ………………….., domiciliat în comuna Runcu, strada Secareni nr. 12, judeţul Dâmboviţa, fiul lui………………, născut la ……………în localitatea Pucioasa, posesor al CI seria DD nr ………….., eliberat de Poliţia Fieni la data de ……………….., contest prin prezenţa procesul-verbal seria CC, nr. ……………din data de 05.12.2011 întocmit de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Ploieşti.
În fapt, în data de 05.12.2011 în timp ce conduceam autoturismul marca Logan cu număr de înmatriculare B-21-GRX, în localitatea Ploieşti, am fost oprit pentru control de un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală prin localitate având 92 km/h. Am solicitat prezentarea probei video, solicitare care mi-a fost respinsă. Din acest motiv am refuzat semnarea procesului verbal, iar agentul mi-a returnat documentele spunându-mi că o mi-l trimită la Primăria de care aparţin.
Ulterior, mi s-a eliberat de la Primăria Runcu o înştiinţare de plată în valoare de 603 lei reprezentând contravaloare PV seria CC nr. 4514771.
În drept, solicit anularea procesului verbal, deoarece acesta este nelegitim şi nelegal. La rubrica “Contravenient: am luat la cunoştinţă” nu este semnătura mea, (anexez copie xerox a permisului de conducere pentru a se observa diferenţa dintre semnături), nici nu aveam cum să semnez procesul verbal de moment ce nu l-am văzut. În al doilea rând dacă semnam procesul verbal agentul constatator trebuia să mi-l predea în momentul în care s-a comis fapta.
O altă neregulă s-a petrecut la Primăria Runcu, procesul verbal seria CC nr. 4514771 a fost înregistrat pe data de 18.01.2012 (anexez copie xerox), iar înştiinţarea de plată a fost înregistrată pe data de 09.01.2012 (anexez copie xerox). Deci cum este posibil să se elibereze înştiinţarea de plată cu 9 zile înainte de primirea procesul verbal? Eu nici la această oră nu sunt în posesia procesului verbal în original, de la primărie am primit doar o copie a acestuia, când mi s-a eliberat înştiinţarea de plată, pe data de 15.02.2012 (anexez copie xerox).
Solicit anularea procesului verbal și exonerarea de la plata amenzii contravenționale.


ce sanse credeti ca am sa castig?

Cel mai recent răspuns: ContSters257959 , utilizator 14:34, 1 Septembrie 2012
Luind inca in consideratie ca vi sa falsificat semnatura, destul de mari. Ar fi rezonabil in cazul dat sa solicitati efectuarea exepritizei dactilografice, apoi sa inaintati si un demersPoliţiei Rutiere Ploieşti.
Succese

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice Tut_trademark Tut_trademark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul ... (vezi toată discuția)
Ordonanta guvernului nr. 2/2001 a001122 a001122 buna ziua, citez, Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - depasirea vitezei mick7m mick7m in zona Pielesti- Bals pe niste pante exista intradevar limita de viteza mai intai la 70 apoi la 50 .mi s-a intamplat sa dau intr-un radar ,exact pus cum ... (vezi toată discuția)