avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

In cazul in care a unei plati de pensie alimentara se poate renunta la ea prin impacarea cu persoana respectiva?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:35, 3 Septembrie 2012
fiti mai explicit,nu se intelege nimic din intrebarea dvs.
Daca este vorba despre pensia alimentara a unui copil, atunci parintii nu se pot intelege in sensul renuntarii la achitarea ei, intrucat acesta este un drept al copilului iar parintele nu poate renunta la el.

Nu se plateste pensia alimentara atunci cand parintii se impaca si raman impreuna sa isi creasca copilul.
Reprezentantul legal al copilului nu poate renunta la un drept ce nu ii apartine.

Pensia de intretinere este concretizata intr-o suma de bani, raportata la venitul net obtinut sau la salariul minim pe economia nationala, in situatia in care debitorul obligatiei legale de intretinere nu preseaza nicio activitate remunerata .

Aceasta obligatie legala poate fi indeplinita si in natura.

Partile litigante pot stabili ca obligatia legala de intretinere fata de copil sa fie realizata in aceasta modalitate, instanta de tutela, luand in consideratie principiul preeminentei interesului superior al minorului , putand dispune in acest sens.

De asemenea , partile pot conveni, daca exista motive temeinice , ca pensia de intretinere sa se execute printr-o plata anticipata a unei sume globale care sa acopere nevoile de intretinere a persoanei indreptatite.



Succes.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara R@Carmen R@Carmen Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o problema. Am urmatoarea speta: soti dovortati,cu un copil. In ce context se poate,ca unul dintre parinti sa achite ... (vezi toată discuția)
Înțelegere amiabil - plata pensiei alimentare bugnarciprian bugnarciprian Buna, am un copil de 3 ani fara a fi casatorit cu mama copilului, copilul locuieste cu mama lui. Mama lui vrea sa ii platesc o suma fixa lunar pt copil pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor pendre pendre Buna ziua sant divortat platesc pensie intretinere dupa 2 copii. Copii sant 7 si 11 ani. Vreu si platesc pensia intreaga suma cat mai sant pana cand ... (vezi toată discuția)