avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie 85% din venituri din asigurari?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie 85% din venituri din asigurari?

buna. as dori si eu sa stiu daca veniturile din asigurari intra in categoria veniturilor din care se poate calcula cele 85% pentru indemnizatia de cresterea copilului... am depus la finante declaratia 200 si 205 pentru aceste venituri. si inca o intrebare: eu sunt angajata din febr 2005 la o firma, la alta din ianuarie 2007, si inca la alte doua din august 2008. mi se va calcula 85% din veniturile si de la ultimele doua firme sau doar de la primele 2?
Cel mai recent răspuns: danutzar , utilizator 00:27, 7 Martie 2009
Vi se va calcula 85% din veniturile profesionale pentru care ati platit impozit pe venit realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii , adica veniturile salariale de la toate cele 4 firme, cat si cele din asigurari.
multumesc. dar la cele 2 firme voi avea in februarie cand voi naste doar 6 luni vechime, iar veniturile din asigurari am vazut in codul fiscal ca intra la categoria veniturilor din alte surse, iar in OUG 148/2005 scrie ca se va calcula 85% astfel: Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Prin urmare, veniturile din asigurari nu se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC.
iar la firmele la care nu voi avea 12 luni vechime, ci doar 6 la data nasterii se va lua in calcul venitul din salarii la cele 85%?
spuneti ca nu intra veniturile din asigurari, adica veniturile din contracte de mandat sau agent de asigurare?
conform codului fiscal aceste venituri sunt definite ca si venituri din fapte de comert care se regasesc la art 46 aliniat 2,
va rog din suflet sa verificati si sa-mi dati un raspuns daca e asa sau nu, deoarece si eu ma regasesc printre pers care au avut venituri din asigurari si mi-am depus dosarul deja si sper sa primesc un raspuns pozitiv.
Astept raspun s, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mamele, 85% din salar sau din venit cristian p cristian p Sunt o mama medic si pe langa locul de munca din spital am avut in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului si un alt job. Am lucart tot ca medic intr-o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere! valery valery As vrea sa va intreb cum se calculeaza la mine indemnizatia de crestere a copilului? Am lucrat la o frabrica cu contract de munca, dar in acelasi timp eram ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu credtere copil marianar marianar Buna dimineata, La stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului in afara de veniturile salariale din ultimile 12 luni evidentiate in adeverinta de ... (vezi toată discuția)