avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stalp granituitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stalp granituitor

Buna ziua! Am si eu o nedumerire: cand unul dintre vecini a schimbat gardul front stradal, a inlocuit vechiul stalp ce delimita proprietatile cu unul nou, care are dimensiuni de 25x25 cm. Cu acordul vecinului, a montat noul stalp, care, din expertiza, se afla 8 cm pe proprietatea sa si 17 cm pe proprietatea vecinului. Vecinul a decedat iar fiul sau solicita obligarea acestuia la demolarea stalpului deoarece se afla 17 cm pe proprietatea lui. Intr-o atare situatie, stalpul trebuia montat incat axul sa cada pe linia granituitoare sau trebuia sa fie montat cu totul pe terenul celui care l-a a inlocuit? Expertul concluzioneaza in sensul ca se poate aprecia cel mult ca cei 17 cm din stalp apartin vecinului...#-o
Cel mai recent răspuns: anya_anya , utilizator 22:44, 2 Septembrie 2012
o cearta jenibila pentru cativa cm. :-/
axul stalpului, daca este comun, TREBUIE sa pice cat mai pe axul granitei. Daca unul dintre vecini schimba singur gardul (stalpul), poate sa-l puna cu totul pe proprietatea sa, devenind proprietar unic al acestui stalp.
Asa este, o cearta jenanta. Dar,deh!!! Unii oameni sunt prostetsc de orgoliosi!!! Va multumesc pt. raspuns!!!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire Daniel Slabu Daniel Slabu Buna ziua, Pentru cineva care poate sa ma ajute... Datorită neantelegerii cu un vecin; ori de câte ori se îmbata adresa injurii soției și copiilor mei, ... (vezi toată discuția)
Constructie gard ContSters373535 ContSters373535 Buna ziua !. In anul 2003 am construit o casa pe un teren de 400 mp cumparat in anul mentionat. La inscrierea constructiei in CF am executat planul ... (vezi toată discuția)