avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume dupa casatorie in actul de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume dupa casatorie in actul de propietate

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o informatie!Viitorul meu sot este propietarul unei case,in urma casatoriei,el doreste sa ia numele meu de familie!Intrebarea mea este:trebuie neaparat schimbat numele in actul de proprietate al casei ?daca da, ce costuri si ce acte implica,sau in ce cazuri este stict necesar schimbarea lui?
Multumesc anticipat!!!

Cel mai recent răspuns: Tifigiu Laura , Consilier juridic 16:31, 2 Septembrie 2012
Numele in actul casei nu se schimba.
Numele din actul de proprietate ramane cel avut in momentul incheierii actului, acesta nu se schimba ca urmare a incheierii casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume proprietar dina13 dina13 Buna ziua, as dori sa intreb daca se poate schimba numele proprietarului unui apartament, fara a avea loc vanzarea;ce costuri implica si unde se poate ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie pot og 41/2003 sonia.maria sonia.maria Pot sa schim numele de familie al copilului meu minor (mentionez ca ,copilul minor are numele de familie al fostului sot , tatal legitim ,este copil din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie alincma alincma Bună, Doresc să-mi schimb numele, vreau să știu unde trebuie să mă adresez? Încă nu am 18 ani, dar peste două luni voi împlini această ... (vezi toată discuția)