avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare Zile de Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare Zile de Concediu

Lucrez de 5 ani intr-o societate cu 18 angajati si as dori sa stiu cate zile de concediu am dreptul si in cate parti pot sa-l impart in contextul in care societatea imi spune ca nu au contract colectiv de munca si ca am dreptul de a imparti zilele de concediu in 2 transe.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 2 Septembrie 2012
Potrivit Codului Muncii :
- art.145 alin.1 : Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

- art.148 alin.5 : In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

Asadar, Codul Muncii reglementeaza numai durata minima a concediului de odihna si faptul ca o fractiune din CO trebuie sa fie de minim 10 zile lucratoare ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul edwe69 edwe69 de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este ... (vezi toată discuția)
Programare co advsys advsys In concret s-a facut programarea CO, iar unii angajati au solicitat spre exemplu ca in prima perioada a CO sa aiba o perioada de CO de 6 zile in perioada x, ... (vezi toată discuția)
Concediul legal dupa noul cod al muncii maxim63 maxim63 AS DORI SA STIU CARE ESTE MINIMUL SI MAXIMUL DEZILE CONCEDIU LEGAL DE ODIHNA PE AN LA O VECHIME DE 27 DE ANI IN CIMPUL MUNCII??? TOT ODATA IN CITE ... (vezi toată discuția)