Lucrez de 5 ani intr-o societate cu 18 angajati si as dori sa stiu cate zile de concediu am dreptul si in cate parti pot sa-l impart in contextul in care societatea imi spune ca nu au contract colectiv de munca si ca am dreptul de a imparti zilele de concediu in 2 transe.
Va multumesc!
Potrivit Codului Muncii :
- art.145 alin.1 : Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
- art.148 alin.5 : In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
Asadar, Codul Muncii reglementeaza numai durata minima a concediului de odihna si faptul ca o fractiune din CO trebuie sa fie de minim 10 zile lucratoare ..
Concediul
edwe69
de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este ... (vezi toată discuția)
Programare co
advsys
In concret s-a facut programarea CO, iar unii angajati au solicitat spre exemplu ca in prima perioada a CO sa aiba o perioada de CO de 6 zile in perioada x, ... (vezi toată discuția)