avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programare CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programare CO

In concret s-a facut programarea CO, iar unii angajati au solicitat spre exemplu ca in prima perioada a CO sa aiba o perioada de CO de 6 zile in perioada x, urmand ca intr-o alta perioada y, CO sa fie de 15 zile.

Intrebarea mea este daca initial angajatorul treb sa ii ofere cele 10 zile neintrerupte asa cum prevede art. 148 alin 5 CM? sau este corecta si varianta expusa mai sus, pt ca, consider ca ar fi in acord cu art. mentionat, pt ca a 2a perioada a CO fiind mai mare sau egala cu 10 zile.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 25 Februarie 2014
E corecta varianta expusa, doar una din transele de CO trebuie sa aiba 10 zile neintrerupte, nu conteaza perioada.

Codul Muncii:
ART. 148
(1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
(2) Prin programările colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de muncă.
(3) Prin programare individuală se poate stabili data efectuării concediului sau, după caz, perioada în care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioadă care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) În cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) şi (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel puţin 60 de zile anterioare efectuării acestuia.
(5) În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 10 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
ana-cer, moderator
@ advsys

Este corecta programarea. Codul Muncii nu conditioneaza ca prima fractiune de CO sa fie de cel putin 10 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programare concedii rrramor rrramor Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde se regaseste obligativitatea angajatorului de a solicita programarea concediilor de odihna. Care este perioada in care ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna mariayacob mariayacob Buna ziua! Angajatorul meu sustine ca sunt obligata sa fac cererea de concediu pe minim 15 zile ideea este ca eu stiu ca cererea se face exact pe zilele in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna M-A-N M-A-N Cu cat timp inainte de realizarea concediului de odihna se poate depune cererea scrisa? (vezi toată discuția)