avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programare concedii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programare concedii

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti unde se regaseste obligativitatea angajatorului de a solicita programarea concediilor de odihna.
Care este perioada in care acesta trebuie sa solicite programarile!

Multumesc,
Anca
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 09:20, 20 Ianuarie 2016
Art. 148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

(2) Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca.
(3) Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada in care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) In cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) si (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
Referitor la :
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

Angajatorul este obligat sa acorde 10 de co neintrerupt?
Daca angajatul nu vrea sa isi ia o perioada atat de mare, il pot obliga?
Programarile si solicitarile propriu zise vin pe perioade cuprinse intre 5-10 zile cel mult. E in regula asa, in cazul unui control sau ma pot acoperi cu programari fictive pe 10 zile iar angajatul sa efectueaza concediul pe perioada pe care o vrea: 5-10 zile.

Multumesc,
Anca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna mariayacob mariayacob Buna ziua! Angajatorul meu sustine ca sunt obligata sa fac cererea de concediu pe minim 15 zile ideea este ca eu stiu ca cererea se face exact pe zilele in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna lala21 lala21 Buna ziua,sunt angajata la [Editat],si am observat ca la aceasta firma concediile se dau cand au sefii chef,de exemplu mie mi s-au dat 5 zile luna aceasta,mi ... (vezi toată discuția)
Doar o singura zi de concediu Korleone Korleone Buna ziua, am o intrebare: pot sa mi iau o singura zi de concediu de odihna ? Angajatorul mi-a zis ca daca vreau concediu, minimul e de 10 zile conform legii, ... (vezi toată discuția)