1.Cum as putea sa fac dovada respectarii programului de vizita? Oare pot cere instantei ca prin hotararea ce o da, sa oblige partile la incheierea unui proces verbal semnat de amandoi? Sau ce alt procedeu exista in acest scop? Nu pot chema martori pentru fiecare intalnire.
2. Pot cere instantei ca inregistrarea convorbirilor telefonice sa fie acceptata ca dovada a respectarii relatiei parinte-minor in cazul meu particular? Stiu ca actualmente, inregistrarile nu se iau in considerare, insa nu stiu cum pot dovedi ca am vorbit la telefon si ca minorul a vorbit cu parintele sau?
Multumesc.
Nu cunosc detalii privind dreptul (conditiile) dvs. de vizitare a minorului, dar, va sfatuiesc daca aveti net puteti salva in computer toata discutia cu minorul, este si aceasta o dovada de a tine legatura cu acesta. (computerul inregistreaza automat data si ora)
In situatia in care vor fi sesizate organele judiciare ,in sensul savarsirii infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea copilului minor, incriminata de articolul 307 din Codul penal, in vederea dovedirii nevinovatiei dumneavoastra, puteti uza de inscrisuri, declaratii de martor ( chiar si rudele dumneavoastra va pot sustine punctul de vedere ) , inregistrari audio-video, interceptari telefonice.
Inregistrarile audio -video si interceptarile telefonice pot fi lamuritoare, neavand,insa, forta juridica proba cata vreme nu au fost respectate prevederile legale in vederea dobandirii lor.
In procesul avand ca obiect modificarea programul de vizitare puteti solicita , in probatiune, inscrisuri, interogatoriul reclamantului, audierea martorilor, efectuarea unei anchete psihosociale.
Multumesc, doamna avocat.
Eu gandesc pentru viitor, fiidca este cu bataie lunga.
Vreau sa stiu daca pot cere clar in instanta aprobarea ca, pentru viitor, sa folosesc inregistrari audio-video ca dovada pentru intalniri, adica prin hotararea data, instanta sa dea forta juridica acestor probe in cazul meu particular.
De asemenea, intocmirea unui proces verbal cu ocazia fiecarei intalniri ar stopa elanul acuzator al partii adverse, dar nu stiu daca pot cere treaba asta in instanta.
Este imposibil sa cauti martori pentru fiecare ocazie, in afara de parinti, si la un moment dat, chiar si martorii se satura de circ.
Am incercat să arăt în instanţă telefonul mobil în care aveam dovezi că am trimis mesaje dar judecătoarea nu mi-a permis. Nu era un telefon performant, nu puteam descărca conţinutul mesajelor. Aşa că ... a rămas cum a căzut.
Cât despre probe filmate, înregistrate, se pare că, legal, nu sunt luate în considerare. Totuşi am auzit că avocaţii le ataşează totuşi fiindcă ... orientează judecătorii, măcar la nivel subliminal.
Buna seara.
Sunt constienta ca inregistrarile nu sunt probe, insa eu ma intreb daca judecatorul poate emite o hotarare ca in cazul meu particular, pentru ca acestea sa fie considerate probe.
Reclamantul acuza continuu, fara probe, dar nici eu nu am, adica nu am martor la fiecare program de vizita.Parintii ar putea sa certifice, dar ei sunt....parinti si nu se pun la socoteala.
Pot cere ca fiecare vizita sa fie confirmata prin email, dar daca instanta nu da o hotarare in acest sens, ma trezesc cu executorul la usa, pentru nerespectarea programului.
Deci nu stiu cum pot sa-i impun un procedeu care sa fie dovada :-/