avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... efectele contractului de mandat asupra pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

efectele contractului de mandat asupra pensiei

Buna Dimineata,

Sunt pensionar, cu perioada de cotizare completa si sunt in proces de incheiere a unui "contract de mandat fara reprezentare". Conform celor agreate cu firma angajatoare, contractul se incheie pe persoana fizica (nu persoana juridica sau PFA). La sfarsitul anului fiscal, mi se va elibera o adeverinta cu veniturile dobandite. Sumele primite pentru activitatea prestata sunt nete, impozitele fiind platite de firma.
- In primul rand cei de la firma respectiva au spus ca este posibil ca acest contract, odata incheiat, sa afecteze pensia si mi-au solicitat sa ma interesez privind acest aspect.
- In al doilea rand,nu imi este clar ce inseamna "mandat fara reprezentare" .

Rog respectuos lamuriri privind cele doua aspecte.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: benescu , utilizator 15:56, 15 Septembrie 2012
1. Daca aveti pensie pentru limita de varsta puteti cumula pensia cu orice alt venit.

2. Daca aveti altfel de pensie (anticipata, anticipata partiala) si obtineti venituri pentru care se retine contributia sociala pentru pensie atunci se va suspenda pensia pe perioada cat obtineti aceste venituri.

3. Despre "contract de mandat fara reprezentare" cititi pe: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat pentru cenzor marietasok marietasok Buna seara. As dori si eu un raspuns la urmatoarea intrebare: O persoana care este la pensie anticipata partial poate sa aiba contract de mandat de cenzor la ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei militare cu alte venituri de naturã salarialã dinuolahut dinuolahut ”beneficiarii de pensie pentru limita de varsta, pot cumula nelimitat pensia cu alte venituri”. Citeste mai mult: ... (vezi toată discuția)
Munca pensionat partial anticipat lnaidin lnaidin un pensionar partial anticipat poate lucra cu contract temporar, partial sde munca? (vezi toată discuția)