avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare la proces

Buna ziua. As vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la proces daca am primit citatie pentru interogatoriu, eu fiind data in judecata pentru anularea unui contract de vanzare cumparare.
Va multumesc anticipat.
Fiind vorba despre o cauza civila, daca partea, fara motive temeinice, refuza sa raspunda la interogatoriu sau nu se infatiseaza in instanta la termen - in baza art.225 Cpc - instanta va putea socoti aceste imprejurari ca o marturisire deplina sau numai ca un inceput de dovada in folosul partii potrivnice.

Fata de aceste prevederi legale, hotarati dvs daca este bine sau nu sa va prezentati la interogatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu interogatoriu contribuabilul11 contribuabilul11 daca reclamantul a solicitat instantei proba cu interogatoriu..eu ca intimat,am dreptul legal sa nu ii raspund?Baza legala (vezi toată discuția)
Neprezentare proces ietam ietam As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E ... (vezi toată discuția)
Martor mincinos cazandetuica cazandetuica 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)