avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba cu interogatoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba cu interogatoriu

daca reclamantul a solicitat instantei proba cu interogatoriu..eu ca intimat,am dreptul legal sa nu ii raspund?Baza legala
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:51, 15 Noiembrie 2012
Daca instanta incuviinteaza proba cu interogatoriul atunci cel chemat trebuie sa raspunda. Daca nu raspunde se poate face aplicarea art. 225 cod de procedura civila iar refuzul de a raspunde e considerat cel putin inceput de dovada daca nu chiar marturisire deplina.
Cod Procedură Civ., Art. 225. - Daca partea, fara motive temeinice, refuza sa raspunda la interogator sau nu se infatiseaza, instanta poate socoti aceste imprejurari ca o marturisire deplina sau numai ca un inceput de dovada in folosul partii potrivnice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare proces ietam ietam As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la proces LUCY04 LUCY04 Buna ziua. As vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la proces daca am primit citatie pentru interogatoriu, eu fiind data in judecata pentru anularea ... (vezi toată discuția)
Amanare interogatoriu proces civil stemno stemno Buna ziua, Poate cineva ca reclamant sa se sustraga de la interogatoriu (in mod repetat, invocand motive de boala...) desi instanta (civila) il cheama la ... (vezi toată discuția)