avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariul in concediul de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariul in concediul de odihna

Am o nelamurire cu privire la calculul salariului meu din decembrie.

Pe fluturas apar 7 zile de concediu de odihna, suma aferenta fiind 551 lei brut, care nu prea stiu cum s-a calculat....

Art.59 alin.1 din CCMN pe 2007 - 2010 spune ca pentru CO se stabileste media zilnica a veniturilor din ultimele 3 luni anterioare si se multiplica cu nr. zile de concediu.Eu am interpretat asa:

Pe fluturasi apar :
- pe septembrie 2008, cu 22 zile lucratoare - 154 ore regie - venit brut total 1326 lei (salariul de baza plus toate sporurile)
- pe octombrie 2008, cu 23 zile lucratoare - 70 ore regie si 13 zile concediu de odihna - venit brut total 1557 lei
- pe noiembrie 2008, cu 20 zile lucratoare - 140 ore regie - venit brut total 2774 lei.

Eu am calculat (1326 + 1557 + 2774) : (22 + 23 + 20) x 7 zile CO = 5657 : 65 x 7 = 87 x 7 =609 lei. E mai mult decat 551 lei, cat mi s-a acordat.

Daca calculez la ore de regie, imi da mai mult!
(1326 + 1557 + 2774) : (140 + 70 + 154) x 7 zile x 7 ore pe zi = 735 lei.

Imi puteti explica, va rog, cum se calculeaza cele 7 zile CO din decembrie?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 11:30, 21 Ianuarie 2009
Din punctul meu de vedere cf art. 59 alin. 1 calculul corect este facut de dvs in prima varianta (suma salariilor brute impartite la suma zilelor lucratoare din cele 3 luni - 87 RON/zi)

Nu pot insa sa nu observ salariul din luna noiembrie comparat cu celelalte luni.............. pot fi 2 situatii care au influenta asupra calcululul indemnizatiei de CO:
1. diferenta de salar sa nu fie platita din fondul de salarii - caz in care suma nu intra in calculul indemnizatiei si indemnizatia e mai mica
2. diferenta reprezinta o crestere de salariu - caz in care indemnizatia de CO trebuie sa fie mai mare

As vrea sa aflu si eu mai multe pareri despre modul de calcul al indemnizatie de CO - respectiv daca de ex primele cu caracter ocazional (primite pentru situatii deosebite care nu au legatura cu obligatiile asumate prin fisa postului) intra in calculul indemnizatiei
In noiembrie venitul a crescut pe seama primei de stabilitate, egala cu salariul de baza si acordata personalului din sistemul sanitar de doua ori pe an. Pe noiembrie aceasta prima era de 1201 lei.

Daca elimin aceasta suma si pastrez metoda de calcul, obtin 480 lei, nu 551 lei.

Totusi, Art.59 alin.1 din CCMN pe 2007 - 2010 se refera la veniturile din ultimele trei luni si nu face distinctie intre veniturile platite din fondul de salariu si alte venituri...

Ma gandeam ca modul de calcul e legat de CO pe care l-am avut in octombrie, dar nu stiu cum anume....
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
atlantiana, utilizator
din cele descrise de dvs indemnizatia de CO trebuie sa fie 87 RON/zi.

De ex se acorda sume cu caracter de ajutoare sociale care nu intra in veniturile salariale (se acorda in suma neta fara a fi impozitate), prin urmare acest tip de sume nu intra in calculul indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de concediu si venit net eduardvl eduardvl Buna ziua, Rog respectuos sa-mi fie prezentat, detaliat, modul de calcul a indemnizaţiei de concediu si a venitului net, aferent lunii septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna seara, Sunt angajata la aceasta firma , din 04-07-2013. In luna decembrie incepand cu data de 23 pana in data de 31, am fost instiintata ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)