avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Reînnoire marcã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Reînnoire marcã

buna ziua. cand se poate solicita reinnoirea unei marci? am vazut ca in lege se spune ca reinnoirea se cere cu cel mult 3 luni inainte de expirare..ce se intampla insa daca nu se depune cererea in cele 3 luni anterioare expirarii? Se poate depune ulterior sau daca se pierde acest termen se face o cerere de inregistrare normala nemaiexistand posibilitatea reinnoirii?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 16:27, 3 Septembrie 2012
Mai exista o perioada de gratie sigur, dar nu mai stiu durata exacta parca 2-3 luni dupa data expirarii si toate marcile in aceasta situatie sunt afisate intr-un tabel special.
Buna ziua, reinnoirea se poate cere si in termen de 6 luni dupa termenul de gratie, insa cu plata unei taxe de reinnoire majorate cu 50%.
Mult succes!
multumesc mult, insa nu am inteles exact. dupa ce expira marca cate termene am ca sa pot sa o protejez in continuare? imi puteti spune va rog unde scria asta in lege caci nu am vazut? mea culpa
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Laura Ciobeica, moderator
reinnoirea se face practic la infinit din 10 in 10 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi protejata in continuare o marca daca platesc, desi termenul de protectie s-a implinit? herculeroco herculeroco Salut! In martie 2009 a expirat termenul de protectie pentru o marca inregistrata. As dori sa fie protejata in continuare si sunt dispus sa platesc taxele ... (vezi toată discuția)
Cerere de reînnoire a mãrcii dupã expirarea termenului de protecþie adriana1989 adriana1989 Buna ziua, Detin o marca a carei perioade de protectie a expirat de 2 luni.As vrea sa stiu daca este legal sa depun o cerere de reinnoire sau sa depun o noua ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata si ce ne poate face ea? anabela_kukula anabela_kukula Registrul comertului mi-a aprobat un nume in 2005 iar acum am primit o convocare de la o firma ce spune ca numele societatii mele intra in conflict cu marca pe ... (vezi toată discuția)