avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... DREPTURI BANESTI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

DREPTURI BANESTI

Buna ziua,ma bucur ca am gasit acest forum si sper ca voi primii un raspuns la intrebarea mea.Va rog sa-mi spune-ti daca am dreptu la ceva ajutor sau plati banesti in cazul meu,am fost plecata afara din tara unde am nascut o fetita,acolo neavand disconturi si alte acte necesare ptr obtinerea alocatiei de stat nu am beneficiat de asa ceva,acum ma-m intors in tara cu fiica mea,sunt fara loc de munca,umblu sa ai fac certificat de nastere romanesc iar de aici ma impotmolesc nimeni nu-mi da detalii la ce drepturi avem si ce trebuie sa fac sa obtin acest lucru in caz ca am dreptu la ceva ajutor. Va multumesc anticipat Simona
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:38, 3 Septembrie 2012
dupa ce obtineti certificatul de nastere romanesc veti avea dreptul la alocatia pentru copil
Mai intai obtineti certificatul romanesc de la starea civila de la locul dvs. de domiciliu.Aveti nevoie de o adeverinta din strainatate din care sa rezulte ca nu ati beneficiat de alocatie. Adeverinta o obtineti de la asistenta sociala din statul in care ati nascut. Daca nu ati beneficiat de alocatie, o primiti retroactiv in Romania dar doar pe 12 luni in urma.E bine sa depuneti dosarul chiar daca inca nu aveti acea adeverinta si inrre timp, pana va analizeaza cei de la judet dosarul dvs. incercati sa obtineti adeverinta.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de nastere in spania Vasilica-Irina Vasilica-Irina sunt insarcinata si locuiesc in spania as vrea sa stiu eu nasc in spania mi se face in in spania certificatul copilului sau trebuie sa merg in tara sa ii fac ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in sua corineta15 corineta15 As dori sa stiu cum pot sa solicit alocatia copilului meu recent nascut in SUA. Parintilor le este imposibil sa ajunga in Romania in urmatorul an, asa c-am ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil roman nascut in strainatate dar care locuieste in prezent in tara sil73 sil73 Am doi copii pe care i-am nascut in strainatate, unul nascut in 2006, iar celalalt in 2011. In anul 2012 m-am intors in tara impreuna cu copii. Pana in ... (vezi toată discuția)