avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate sa fie \'\'inchiriata\'\' o locuinta de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate sa fie ''inchiriata'' o locuinta de serviciu aflata in administrarea consililui local

In ce conditii se poate atribui unui angajat al primariei o locuinta de serviciu aflata in administrarea consililui local?
Cel mai recent răspuns: annette31 , utilizator 10:31, 6 Septembrie 2012

HOTARARE nr. 1.275 din 7 decembrie 2000 (*actualizata*)
privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii locuintei nr. 114/1996 Locuinţa de serviciu şi locuinţa de intervenţie

Prezenta forma actualizata este valabila incepand cu data de 24 Septembrie 2008, pana la data de 06 Septembrie 2012

ART. 29
(1) Locuinţele de serviciu şi cele de intervenţie fac parte din patrimoniul agenţilor economici sau al instituţiilor publice centrale ori locale şi se administreazã în interesul acestora prin închiriere salariaţilor proprii, contractul de închiriere fiind accesoriu la contractul individual de munca.
(2) Condiţiile de administrare şi de închiriere a acestor locuinţe se stabilesc de cãtre conducerile agenţilor economici sau ale instituţiilor deţinãtoare, cu respectarea prevederilor legale.
(3) Locuinţele de serviciu construite sau achiziţionate cu fonduri de stat se pot vinde numai în condiţiile în care, datoritã restrângerii sau încetãrii activitãţii care a generat realizarea acestora, nu mai pot fi utilizate conform prevederilor alin. (1).
(4) Vânzarea locuinţelor de serviciu prevãzute la alin. (3) şi modalitatea specifica de realizare a acesteia se supun spre aprobare Guvernului, potrivit legii.

CAP. III
Închirierea locuinţelor

ART. 30
(1) In vederea soluţionãrii cererilor privind repartizarea unei locuinţe cu chirie din fondul locativ de stat, autoritãţile administraţiei publice locale vor asigura mãsurile necesare pentru luarea în evidenta a solicitãrilor primite şi analizarea acestora în comisiile sociale constituite la nivelul consiliului local. In acest scop vor stabili şi vor da publicitãţii, prin afişare la sediul primãriilor, criteriile în baza cãrora se repartizeazã asemenea locuinţe.
(2) Criteriile de baza pentru stabilirea modului de soluţionare a cererilor primite şi a ordinii de prioritate în rezolvarea acestora vor fi urmãtoarele:
a) condiţiile de locuit ale solicitanţilor;
b) numãrul copiilor şi al celorlalte persoane care gospodãresc împreunã cu solicitantul;
c) starea sãnãtãţii soţilor sau a unor membri ai familiei;
d) venitul mediu net lunar pe membru de familie;
e) vechimea cererii.
(3) Vor avea prioritate în cadrul fiecãrui criteriu familiile de tineri şi cele cãrora li se pot acorda punctaje speciale pentru cazuri mai deosebite, cum ar fi: evacuaţi din locuinţa în virtutea unor prevederi contractuale sau legale care nu ţin de voinţa şi de comportamentul acestora, repatriati, tineri din case de ocrotire socialã, locatari ai unor locuinţe care nu mai prezintã siguranţa în exploatare, funcţionari publici transferaţi în interes de serviciu.
(4) Criteriile de repartizare a locuinţelor din fondul locativ de stat, avute în vedere la alin. (2), nu sunt limitative; la acestea se pot adauga de cãtre consiliile locale şi alte criterii, în funcţie de situaţiile specifice existente pe plan local.
(5) Definitivarea listelor privind repartizarea locuinţelor şi eventualele contestaţii se vor face în condiţii similare celor prevãzute la art. 21.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
annette31, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula o hotarare a consiliului local? alinandre alinandre Buna ziua, Am un dosar depus la primaria sector 4 din anul 20001,in septembrie 2009 s-a dat o hotarare a cons.local prin care s-a aprobat lista de ... (vezi toată discuția)
Locuinta pentru functionarii publici cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Nu stiu daca subiectul pe care il propun se incadreaza in aceasta tema. As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala prin care sa se ... (vezi toată discuția)
Criterii pentru obtinerea unei locuinte de la anl aaa123 aaa123 AM DEPUS O CERERE PT OBTINEREA UNEI LOCUINTE IN REGIM DE CHIRIE LA ANL . AM STUDII SUPERIOARE PT CARE PRIMESC PUNCTAJ 15. INTREBAREA ESTE DACA SE ACORDA INCA ... (vezi toată discuția)