avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succestiune in Germania si Spania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succestiune in Germania si Spania

Buna ziua!

Am urmatoarea situatie:

Mama mea este nepoata unei matusii cu cetatenie germana care decedat in Romania.
Sotul dansei din Germania traieste. Mai exista o ruda in acelasi grad de rudenie ca si mama mea cu matusa decedata. Din ceea ce cunosc matusa are un apartament in Romania trecut pe numele ei si proprietati in Germania si Spania care nu stiu daca sunt trecute pe numele ei.
Stie cineva sa-mi spuna cum se va face succesiunea in Germania si Spania si cat ii va reveni mamei mele.?
Daca exista un testament cu ce poate schimba acesta dreptul la succesiune?
Daca exista un testament se poate afla si din alta sursa decat sotul matusei mele de existenta lui?
Stiti ceva ce taxe se platesc in caz ca are dreptul la ceva din mostenire?
Cel mai recent răspuns: natural1 , utilizator 18:22, 5 Septembrie 2012
Care a fost ultimul domiciliu ? Prin ce imprejurare a decedat ?
Cumparase un apartament in Romania care era pe numele matusei insa de locuit locuia in Germania. Decesul a survenit intr-un accident de masina in Romania.
Sper ca v-ati gandit si la despagubiri in urma accidentului ,polita RCA trebuie sa acopere daunele materiale si morale.Se va solicita dezbaterea succesiunii in tara unde locuia, mai ales ca era cetatean german.
Da. Intradevar s-a trecut peste proces si peste acordarea de despagubiri. Acum suntem in stadiul de a dezbate succesiunea. Intrebarea mea este cat anume ii revine mamei mele avand gradul de rudenie pe care l-am specificat mai sus si in cazul in care exista un testament in ce masura acesta poate influenta succesiunea ulterioara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea in acest caz? natural1 natural1 Vreau sa intreb cum se considera cota parte dintr-un imobil in urmatorul caz. Matusa mea( cea pe al carei nume se afla imobilul) a decedat in urma unui ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Contestare testament mariusgoaga mariusgoaga buna seara, intimpin urmatoare situatie: matusa mamei mele mi-a lasat prin testament un apartament,(testamentul facut de mina,am fost la examenul grafolog si ... (vezi toată discuția)