avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prestare servicii - contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prestare servicii - contract

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in urmatoarea chestiune (expun pe scurt):

Sun administratorul unui SRL, iar in 2011 am incheiat un contract de prestari servicii cu o alta firma, avand ca durata intregul an 2011 - mentionandu-se ca acesta poate fi prelungit prin acordul scris al partilor.

In 2012 am continuat colaborarea cu acea firma - am prestat serviciile si am emis facturi aferente, pe care beneficiarul le-a si platit, insa (neglijenta mea) am omis sa incheiem un act aditional de prelungire a contractului.

Fiecare factura emisa de societatea mea e insotita de un "raport de activitate" semnat de ambele parti, in care se enumera activitatile prestate si beneficiarul confirma ca acestea intrunesc toate standardele de calitate.

De vreo luna am pus problema semnarii actului aditional, dar firma cu care am acest contract refuza sa-l incheie - ceea ce mi se pare foarte dubios, motiv pentru care doresc sa incetez colaborarea cu ei cat mai repede.

Intrebari:

1. Ce probleme - juridice, financiare sau de orice alta natura - pot avea daca am emis facturi si am incasat plati fara a avea practic un contract (cel de anul trecut e expirat, iar pe anul acesta nu exista act aditional de prelungire)? Ce probleme imi poate crea firma cu care am colaborat? Beneficiarul isi poate recupera in vreun fel banii pe care mi i-a platit? Repet, serviciile au fost prestate.

2. Cum pot inceta colaborarea cu aceasta firma? In contractul initial - cel de anul trecut - se specifica faptul ca acesta poate fi reziliat cu acordul partilor si preaviz de 1 luna. Mai e valabil acest lucru?

3. Mai e valabil contactul de anul trecut?

Orice sfat imi este de ajutor.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
ramiha, utilizator

Alte discuții în legătură

Act aditional mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, As dori si eu un model de act aditional pentru rezilierea unui contract de reprezentare/colaborare cu o firma. Multumesc (vezi toată discuția)
Dobandire proprietate constructii cf. contract sabinna sabinna Contract de prestari servicii intre doua firme. Pentru a presta serviciile, prestatorul are nevoie de o instalatie si este obligatia lui sa o faca. Partile ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract - inainte de expirare contract ? sau se poate si dupa implinirea termenului de executare ? muraruelena muraruelena Se poate prelungi un contract de distribuire reviste ( achizitie directa ) printr-un act aditional: - inainte de expirare contract ? sau - se poate si ... (vezi toată discuția)