avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,
sunt casatorita de 5 ani..de 2 luni am facut credit cu prima casa si am luat un apartament
intrebare:in caz de divort ce beneficii ar avea sotul meu?trebuie sa impartim apartamentul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:07, 4 Septembrie 2012
Bineinteles ca trebuie sa impartiti apartamentul, doar este bun comun. Aveti vreun motiv special pentru care considerati ca v-ar apartine numai d-voastra?
apartamentul este ipotecat la banca practic este al bancii pe perioada de 26 de ani..in contract scrie ca 5 ani nu am voie sa-l instrainez..creditul in banca e pe numele meu..in caz de divort se vinde isi ia banca ce are de luat si cam atat ca de ramas sa se imparta la 2 nu cred ca mai ramane nimic nu?
Puteti prelua dvs apartamentul la partaj si sa va asumati ca veti plati creditul, iar sotului sa-i dati cu titlu de sulta, o suma pe care o conveniti sau pe care o va stabili instanta , ce i se cuvine pt cat a platit ca avans, rata, sau daca e cazul, pt imbunatatiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort si partaj marcela_solomon marcela_solomon buna ziua...cum se procedeaza si ce solutii sunt pentru divort si partaj: suntem casatoriti din 2003,apartamentul s-a cumparat in 2004 si este pe numele ... (vezi toată discuția)
Instrainare imibil gajat!? gemini30 gemini30 Buna ziua, Probabil ca s-a mai discutat despre acest aspect (am gasit ceva dar nu e chiar speta mea). Acum 2 ani sotul a luat un credit pe firma lui si a ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)