avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce loc de munca poti avea daca ai doar scoala generala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce loc de munca poti avea daca ai doar scoala generala?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca s-a impus nivelul de studii medii pentru aprox. toate locurile de munca???Este adevarat ca daca ai 8 cllase poti lucra doar ca muncitor necalificat???
Cel mai recent răspuns: ioana2122 , utilizator 13:22, 4 Septembrie 2012
Daca Dvs. nu aveti calificare in niciun domeniu, dupa mine puteti obtine doar o slujba de muncitor necalificat. :(

Totusi ar fi mai intelept sa va continuati studiile.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
Andreea-Ionescu, utilizator
nu e vorba de mine personal.....doar ca la noi in unitate avem persoana absolventa de studii generale cu functia de administrator si as vrea sa stiu ce spune legea?este legal?
Nu exista un text de lege care sa prevada exact ce studii sunt necesare pentru ocuparea unui post , exceptie facand situatiile prevazute in legi speciale.
Cred ca acest articol va poate lamuri.

www.avocatnet.ro/content/art...

Printre ocupatiile noi introduse prin Ordinul comun al Ministerului Muncii si al Institutului National de Statistica nr. 170/179 din 2008 pentru completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania[1] este si cea de administrator societate comerciala.

In ceea ce priveste nivelul de studii, mentionam ca potrivit Instructiunilor din Clasificarea ocupatiilor din Romania, codul 241939 al functiei de administrator societate comerciala indica ca pentru ocuparea acestuia sunt necesare studii superioare.

In COR exista si administrator simplu - cod 515104 ....

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean non-ue doar_andreea doar_andreea Buna ziua , Va scriu in legatura cu angajarea in munca a unui cetatean marocan.Pentru a primi viza de lunga sedere pentru angajare in munca de la ambasada ... (vezi toată discuția)
Studii superioare sau medii ptr ... corina.trandafir corina.trandafir Ptr functia de administrator societate comerciala sau director societate comerciala imi trebuiesc mai nou studii superioare???pt ca stiu ca acum vreo 2-3 ani ... (vezi toată discuția)
Cod cor csillah csillah Buna ziua! In ce cod COR as putea integra un muncitor necalificat intr-o brutarie? Multumesc. (vezi toată discuția)