Va scriu in legatura cu angajarea in munca a unui cetatean marocan.Pentru a primi viza de lunga sedere pentru angajare in munca de la ambasada Romaniei la Maroc , este necesara obtinerea autorizatiei de munca , eliberata de Oficiul Roman pentru Imigrari.In opisul de documente care trebuie depuse la ORI , se regaseste si diploma de studii ,necesara pentru incadrarea pe post conform COR.
Intentia sefului meu este de a-l incadra pe postul de "Intendent- cod COR :512105 " . Mentionez ca cetateanul marocan are doar 9 clase si detine un certificat eliberat de institutia din Maroc , care atesta cele 9 clase .
Cei de la imigrari mi-au spus ca pentru postul de intendent , deci pentru grupa 5 , sunt necesare studii medii,in consecinta liceul .De asemenea , mi s-a spus ca il pot incadra doar pe post de muncitor necalificat , dupa studiile lui .
Conform codului COR , grupei 5 ii corespunde nivelul de instruire - 2 .Stie cineva ce reprezinta acest nivel de instruire ? La ce se refera ?
Nu exista o portita legala care sa ma ajute sa il angajez , nu as dori pe postul de muncitor necalificat pentru ca va face munca de birou si teren .
Pentru noi nu sunt relevante studiile,dar pentru obtinerea autorizatiei de munca , avem nevoie de un act de studii .
Va multumesc .
nivelul de instruire 2 = studii medii
nivelul de studii 1 = studii generale
Incercati sa ii gasiti un post adecvat cu studii generale. Gasiti tot in COR.
Spre ex., face parte tot dintre muncitorii necalificati : "ingrijitor de cladiri" - Cod COR 914101(Subgrupa majora 91, Grupa minora 914, Grupa de baza 9141), Nivelul de instruire: 1 (studii generale)
Cod cor
viorictin
Buna ziua!
Cum sa incadrez o persoana care va lucra intr-o vulcanizare auto.Are 10 clase si scoala profesionala,e calificat in meseria de strungar.Am cautat ... (vezi toată discuția)