avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INVENTAR- STOC MAI MULT/MAI PUTIN DECAT IN GESTIUNE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INVENTAR- STOC MAI MULT/MAI PUTIN DECAT IN GESTIUNE

Buna ziua. In urma inventarului, s-au depistat mai multe diferente decat existau in gestiune, numarul inventarului nu corespunde cu numarul produselor din gestiune, ori sunt mai multe ori mai putine. Ce se face in cazul acesta? Cum se fac ajunstarile? Ce temei legal avem?Tin sa precizez ca inventarul nu s-a mai facut de un an si ceva.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 11:20, 4 Septembrie 2012
Temei legal pentru inventariere: art. 7 din Legea Contabilitatii nr.82/1991, Ordinului 2861/2009 privind inventarierea anuala a patrimoniului societatii, Ordinul 3055/2009 , cu modificarile si completarile ulterioare, Codul Fiscal cu completarile si modificarile ulterioare.
Nu vreau sa cred ca dir.economic nu stie ca este obligatoriu inventarierea anuala, ca parte componenta a inchiderii exercitiului contabil.Aveti Ordin 2861/2009 - pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D101+ bilant filofteea filofteea Buna ziua, in data de 21.02.2018 au incetat raporturile de munca cu societatea la care am lucrat in ultimii doi ani. Inventarierea patrimoniului s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Comisia de inventariere pfa sebitoma sebitoma numarul si componenta comisiei daca se poate trimitere la lege multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)