Buna ziua,
As dori sa stiu daca perioada de proba se poate prelungi. Adica odata stabilita la 2 luni de zile la inceput, la finele ei, se poate prelungi? Cu ce il poate afecta pe angajat aceasta decizie?
In momentul in care contractul de munca a fost semnat de ambele parti, toate clauzele din contract au fost acceptatea de acestea. O prelungire a perioadei de proba, ar trebui evidentiata printr-un act aditional la contractul de munca care, la randul lui trebuie semnat tot de ambele parti. Chiar daca la nivel teoretic acest lucru este posibil, exista riscul ca, in caz de control din partea autoritatilor, aceasta masura sa fie considerata abuziva.
In timpul prelungirii perioadei de proba, angajatul isi poate da demisia? Ce repercursiuni poate avea aceasta asupra lui? Oare prelungirea perioadei de proba nu este un prilej pentru angajator pentru a-si cauta un alt candidat?
In timpul perioadei de proba, contractul de munca poate inceta printr-o simpla notificare care nu necesita motivare. Aceasta prevedere poate fi aplicata atat de angajator cat si de salariat
Preavizul se aplica in cazul concedierii sau al demisiei. Atata timp cat notificarea (care poate fi data de ambele parti) din timpul perioadei de proba nu este niciuna nici alta, nu exista perioada de preaviz.
Demisie
nicoleta78
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt.
In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)