buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc in tara iar casatoria sa efectuat in lipsa mea deoarece eu mam intors in tara doar am semnat un act la notar prin care am imputernicit pe cineva sa semneze in locul meu iar din cate am citit casatoria in tarile arabe nu este recunoscuta aici ce as putea sa fac iar daca as dori sa ma recasatoresc as putea va multumesc
buna!si eu sint casatorita cu cetatean libanez,casatoria incheata in liban,actul de casatorie transcris in romania.cum pot sa fac sa divortez in romania?
Daca actul e transcris pur si simplu divortati.
Daca aveti procedura cu strainatatea, va fi mai greu de indeplinit in lipsa cunostintelor de procedura...
Vedeti intai competenta instantei si demarati actiunea, divortati ca orice alt cetatean..
Ma aflu in aceeasi situatie, adica: sunt casatorita cu un cetatean libanez si am certificatul de casatorie transcris la primaria sectorului de care apartin. Intrebarea mea in schimb este urmatoarea: pot divorta in situatia in care el nu este in tara? Trebuie sa fie prezent? Si daca cumva ma puteti ghida catre un site unde pot afla ce acte sunt necesare.
Actele nu sunt multe, sunt cele logice, actul de casatorie (certificatul din Romania), actul dv. de identitate sa-l aveti la dv., cererea de divort, copii ale actelor de nastere ale copiilor (copii ale certificatelor transcrise)...
Nu actele sunt o mare problema, ci procedura cu strainatatea, asa cum spuneam anterior...
Termenele sunt lungi pentru indeplinirea procedurii, asa incat vedeti poate si sotul contribuie la acest divort, s-ar termina mai repede...
Altfel, sansele sunt marisoare sa va incurcati cu termene de 6 luni, poate nu numai unul, dupa caz si priceperea dv. Am vazut divorturi fara avocat care s-au intins doi ani la fond pentru proceduri cu strainatatea... Si cu avocat aveti sanse sa tina trei sferturi de an...
Nu sunt saituri oficiale despre divort, puteti cauta detalii pe net, pe saiturile unor colegi avocati.
Succes!