avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuz de a pleca la celalalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuz de a pleca la celalalt parinte

In urma divortului s-a stabilit si un program de vizita pt.copilul in varsta de 4 ani.Conform programului,acesta a petrecut la domiciliul tatalui 3 saptamani. De cand s-a intors imi spune ca nu mai vrea sa plece, ca a plans mult....Mentionez ca pana acum nu a mai fost plecat de langa mine.
Ce pot sa fac in acest caz? Data viitoare o sa-l urce cu forta in masina daca refuza sa mearga? E suficient sa spuna NU si atunci pur si simplu o sa ma opun si eu?
Ar mai fi solutia de a merge la protectia copilului pt.evaluari psihologice,o alta actiune in instanta, interogatoriul copilului....ceea ce nu mi-as dori ,ar fi prea stresant si traumatizant pt.el.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:09, 5 Septembrie 2012
Ar trebui sa purtati o discutie cu fostul sot. Programul de vizita stabilit este pentru a proteja copilul de eventualele traume provocate de lipsa unui parinte. Chiar daca nu va convine aceasta situatie ar trebui sa contribuiti activ pentru a putea creea un climat placut pentru copil. Cred ca despartirea de mama pentru o perioada de 3 saptamani nu a contribuit la acest climat. Trebuie sa adoptati o atitudine pozitiva si sa relaxati relatia intre dumneavoastra si fostul sot pentru a gasi cele mai bune solutii.
Din punct de vedere juridic puteti sa va adresati instantei in vederea stabilirii unui alt program de vizita la sot insa nu cred ca asta este solutia pe care o doriti.
Cred că ar trebui să discutaţi cu celălalt părinte. Nu cred că există om responsabil care să refuze o astfel de discuţie.dacă vine să-şi viziteze copilul e semn că ţine la el.
Mă tem că e foarte greu să demonstraţi că nu aţi "montat" dvs înşivă copilul împotriva părintelui care vine să-l ia. La 4 ani, dacă-i repetaţi constant că vine tata şi-l duce la baubau, în mod sigur o să plângă şi o să refuze să meargă cu el.
De comun acord am stabilit programul de vizita pt.copil.Nu m-am opus niciodata si nici nu vreau sa tin copilul departe de tata.A venit cand a dorit sa-l vada.In plus, daca as fi dorit sa-l "montez" impotriva tatalui o faceam inainte de a pleca in vacanta la el.
Si totusi, cand aduc vorba de el incepe sa planga si spune ca nu mai vrea sa plece.
E in interesul copilului sa descoperiti cauza, poate ar fi bine sa apelati la Protectia copilului.
Ar mai fi solutia de a merge la protectia copilului pt.evaluari psihologice,o alta actiune in
instanta, interogatoriul copilului....ceea ce nu mi-as dori ,ar fi prea stresant si traumatizant pt.el.



da.cercetati cauza.copilul are un motiv.

nu poate sa-l ia cu forte si nici un executor nu-l va lua impotriva vointei lui.

promovati si actiune pentru modificarea programului de vizitare pe acest motiv. copilul va fi audiat ( solictati expres acest luru chiar daca nu are 10 ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)
Justitia este atat de injusta? Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna ziua, Am urmatoarea speta: in anul 2006 am divortat de fostul sot, in urma casatoriei a rezultat un copil (fetita) ce mi-a fost incredintata.. Fostul meu ... (vezi toată discuția)