buna seara! am si eu o intrebare! mai nou pentru a putea beneficia de somaj imi trebuie certificat de absolvire a facultatii?
va intreb pentru ca cei de la somaj nu vor sa-mi acorde somajul pana nu le aduc acest act. Problema nu ar fi numai somajul, eu fiind insarcinata in 37 de saptamani, iar nebeneficiind de somaj, evident nu am sa mai pot beneficia nici de CCC. Va rog mult sa ma ajutati!
1) Facultatea ati terminat-o anul acesta? Daca DA,atunci sa stiti ca unele facultati nu pot elibera diplomele in acest an imediat dupa absolvire,ci chiar la anul in 2013.
2) Mergeti la secretara de la facultate si cereti o adeverinta de absolvire a facultatii cu mentiunea ca va trebuie la AJOFM.
3) Depuneti dosarul la AJOFM cu aceasta adeverinta de la facultate,iar daca cei de la AJOFM va resping dosarul ca nu aveti actul diploma de licenta,sa va specifice in acel dosar cu mentiunea: RESPINS si motivul legal. Sa vedem ce lege spune ca ei au dreptate!
4) Dupa aceea reveniti din nou aici cu noile stiri si experiente
5)Felicitari ptr bebe si dvs.
Da,nu trebuie sa aveti licenta data acum,asta se poate da si la anul sau cand se mai organizeaza examene ptr licenta.
Deci mergeti si procedati cum v-am spus mai sus,apoi reveniti daca intampinati probleme.
Vreau sa va spun ca ma fost la cei de la somaj si nu am putut rezolva nimic...nu vor sa-mi acorde somajul. Mi-au pus Legea educatiei nationale (Legea 1/2011) si mi-au spus ca nu pot beneficia de somaj deoarece nu am licenta luata. Insa au sunat ei pe altcineva din alt judet si cei de acolo acordau somajul absolventilor fara licenta.Mi-au spus franc in fata ca ei lucreaza dupa legea asta din 2011...Si asa am ramas si fara somaj si fara ICC.