avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

buna ziua.tatal meu avea pe cartea de munca 27 de ani.in 2008 a decedat la varsta de 60 ani si era pensionat pe caz de boala de 2-3 ani.mama mea este casnica si dupa moartea tatalui meu a luat timp de 6luni jumatate din pensia de boala a lui.ea are 57 ani acum.cand beneficiaza de pensie de urmas si ce acte trebuie sa aiba?

Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
TANASENASTASA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:36, 5 Septembrie 2012
Nu ati precizat luna in care s-a nascut.Pt o femeie nascuta in luna august 1955(exemplu)pensie pt.limita de varsta sau de urmas in luna octombrie 2015,la implinirea varstei de 60 ani si 2 luni.
este nascuta pe 1 aprilie 1955.
1. Pentru o femeie nascuta in aprilie 1955 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 1 luna.

2. Asadar incepand cu 1 mai 2015 va putea solicita pensie de urmas dupa sotul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas vivi779 vivi779 Mama mea are 56 de ani(data nasterii: iulie1955), iar tatal meu e mort de 8 ani.As dori sa stiu la ce varsta poate beneficia mama mea de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)