avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Locuinta familiei
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Locuinta familiei

Prin termenul de notarea locuintei familiei in cartea funciara se poate intelege intabularea locuintei pe care o efectuam in trecut la dobandirea(prin vanzare/cumparare, mostenire,testament, etc) unei proprietati? Cele 2 termene reprezinta acelasi lucru?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:27, 5 Septembrie 2012
Nu. Nu este obligatoriu sa notati locuinta familiei. Insa acest lucru se poate face la cererea oricaruia dintre soti si nu poate fi instrainata, inchiriata fara acordul ambilor soti. Insa nu este neaparat nevoie sa aveti notat in CF aceasta sarcina.
Intabularea si notarea sunt doua notiuni diferite, ele nu trebuie confundate. Intabularea consta in inscrierea unui imobil real in cartea funciara pe cand notarea se refera la inscrierea altor drepturi, acte, fapte sau raporturi juridice in legatura cu imobilul cuprins in cartea funciara. Asadar dvs puteti sa inscrieti un imobil in cartea funciara dar nu sunteti obligat nici dvs nici sotul sa notati locuinta familiei.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Multumesc! Sunt foarte multe persoane care fac confuzia intre notificare si intabulare, iar cand ii intrebi declara singuri,( fiind nestiutori de sensul real al cuvantului), ca si-au inregistrat locuinta ca fiind locuinta de familie cand ei de fapt si-au intabulat proprietatea. Bazandu-te pe declaratia omului, (legea nespecificand ca cetateanul este obligat sa-ti faca dovada celor declarate), ca functionar esti obligat sa aplici anumite proceduri, peste care in alt context ai putea sa treci cu vederea.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem ... simona435 simona435 Buna ziua! Locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem căsătoriți de 22 de ani, el vrea sa divotam, iar soacra mea mi-a spus telefonic sa imi caut ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a nota in cartea funciara ca locuinta familiala a unui apartament care este proprietatea unui tert Costi2014 Costi2014 Buna ziua domnule Profesor, Va rog sa-mi dati un sfat: De 8 ani saunt casatorita si locuiesc cu sotul meu intrun apartament proprietate a socrilor.In timp am ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei si cartea funciara GabituD GabituD Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune. Ce semnificatie are faptul ca locuinta este sau nu inscrisa in Cartea Funciara ca fiind ... (vezi toată discuția)