avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sociale obligatorii II , fara angajati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sociale obligatorii II , fara angajati

Detin o Intreprindere Individuala, fara angajati, service calculatoare si telefoane. Functionez din 1 nov 2011. La sfarsitul anului 2011 am inregistrat pierdere, cheltuielile de infiintare fiind mult mai mari decat profitul. Pentru anul 2012 am declarat un venit brut de 7000 ron si cheltuieli deductibile de 4000 ron , rezultand un venit impozabil de 3000 ron. As dori sa stiu care sunt contributiile obligatorii in acest caz, tinand cont si de faptul ca in perioada noiembrie 2011- aprilie 2012 am beneficiat de indemnizatie de somaj ,dupa absolvirea facultatii.
Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 21:15, 7 Septembrie 2012
Obligatiile de plata sunt impozitul si contributia de sanatate 5.55 din venitul net.
Pentru anul 2012 trebuie sa se respecte prevederea de mai jos.
Legea nr. 76/1992 prevede la art. 34
(1) Somerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
(Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei).
Va multumesc mult pentru raspuns,dupa o analiza a situatiei reale din registrul de incasari si plati ,venitul net pe 2012, pana la 1 septembrie, nu depaseste valoarea de 500 lei lunar,in aceasta situatie sunt obligat sau nu sa platesc contributii pentru pensie ?Se depune o declaratie in acest sens?
In acest caz nu datorati contributie de asigurari pentru pensie.
Multumesc foarte mult, acest site este intradevar folositor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj . xan xan Pfa-ul sotului nu realizeaza un venit de 8468lei/an. Are contract cu CAS ,CASS si AJOFM de la infiintare. Acum vrea sa intre in somaj pt ca realizeaza ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de somaj daca am alte venituri? nicsitra nicsitra Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca am fost in somaj din febr.2009-febr.2010, iar in acest timp am avut venituri din activitati de brokeraj = 627 ron, ... (vezi toată discuția)