avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA-cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA-cheltuieli deductibile

Pentru PFA fara angajat se deduc si cheltuielile cu reparatiile sediului?
Cel mai recent răspuns: puipuipuiut , utilizator 22:56, 5 Septembrie 2012
Buna seara,

Da, daca exista contract de inchiriere sau de comodat in care sa fie specificat ca PFA, ca beneficiar al sediului, pe perioada inchirierii sau comodatului va suporta si cheltuielile cu reparatiile acestuia. Insa mi-e teama ca daca Dvs. vreti sa renovati/reparati toata cladirea, cheltuielile respective vor fi scoase la un eventual control. Depinde de ceea ce doriti sa efectuati ca reparatie la cladire, depinde de activitatea pe care o desfasurati si daca veniturile inregistrate acopera parte din cheltuielile cu renovarea. In plus, cheltuielile in orice tip de activitate desfasurata ca PFA trebuie sa fie efectuate in scopul obtineriii de venituri.
Nu prea se incadreaza zic eu, dar macar o parte din ele pot fi inregistrate in contabilitate.:)
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli reparatii CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. Am un PFA care are sediul in locuinta mea. Efectuez, lucrari de reparatii interioare. (zugravit, izolare termica, montat calorifer). De asemenea ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu reparatiile auto Tomita Alexandru Tomita Alexandru Buna ziua, In speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. La categoria: [i]- cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Forma de contract pentru a putea deduce tva-ul si cheltuielile cu amenajarea spatiului respectiv feliciah feliciah Buna ziua.Ce forma de contract ar trebui sa faca un SRL cu o persoana fizica pentru sediu si loc de desfasurare a activitatii-pentru a putea deduce tva-ul si ... (vezi toată discuția)