avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... protectia copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

protectia copilului

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de familie:am o sora in varsta de 41 de ani,vaduva cu doi copii minori(5 ani,respectiv 14).Sora mea are probleme psihice si pe deasupra mai consuma si alcool.In prezent ea si copii locuiesc impreuna cu mama mea in varsta de 77 de ani.Datorita consumului de alcool ,traiul de zi cu zi a devenit un calvar pentru mama mea si cei doi copii. Intrebarea este urmattoarea:in situatia in care o internam intr-un sanatoriu ,noi familia putem sa luam copii in grija noastra?Ce demersuri sunt necesare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 18:24, 6 Septembrie 2012
Faceti reclamatie la Protectia copilului care trebuie sa faca o ancheta sociala si in cazul in care se constata cele spuse de dv. parintele poate fi decazut din drepturi si copii incredintati rudelor daca solicita acest lucru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie. adrian1123 adrian1123 Buna ziua! Am urmatoarea problema. Tata consuma alcool frecvent si o loveste pe mama. Mama ar vrea sa divorteze insa o ameninta cu moartea in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap mental ramasa fara familie OtiliaPri OtiliaPri Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de apartamente iar deasupra mea se afla un vecin cu dizabilitati psihice care a ramas recent singur desi nu este capabil sa ... (vezi toată discuția)
Persoana instituționalizată, cu handicap mintal, amenințată cu externarea Maria6n Maria6n Buna ziua.mama mea are un fiu dintr-o alta relatie cu handicap mintal de gradul 2 cred, internat in spital de 9 ani in asteptarea liberarii unui loc in ... (vezi toată discuția)