Statul nu va asigura masuri de prevenire a unor astfel de situatii dar incercati sa va cautati un avocat care sa aiba timp de problema dvs.
Desi masuri de protectie nu ar exista se pot gasi solutii.
Claudiu, imi pare rau dar eu nu pot sa-ti accept opinia.
Daca ar fi asa, nu ar mai exista justitie si cai de stopare a violentei, de orice natura, inclusiv cea domestica...ci am fi in jungla, in care scapa doar cel puternic...Lucru total eronat!
Mama abuzata poate solicita, printr-o reclamatie, si ajutorul Directiei de Protectie a Copilului de la domiciliul acesteia, pentru a se efectua o ancheta sociala in ceea ce priveste abuzurile la care tatal isi supune copiii, chiar indirect, prin abuzurile directe la care o supune pe mama si la care asista copiii, traumatizandu-i psihic...Aceste traume pot fi atat de pregnante incat sa nenoroceasca acei copii pe toata viata si sa devina niste inadaptati, niste psihopati...Acest act ii va fi util in demersurile juridice mentionate mai jos.
Daca mama nu are posibilitati materiale, se poate adresa cu o cerere de ajutor public judiciar la Baroul de avocati pentru desemnarea unui avocat din oficiu care sa redacteze si sa-i sustina interesele in ceea ce priveste:
- actiunea de evacuare a sotului turbulent din locuinta comuna,
- actiunea de divort;
- actiunea de partaj;
- plangerea penala pentru loviri si alte violente sau pentru vatamare corporala, dupa caz (este necesar insa un certificat medico legal care sa constate vatamarile corporale provocate de sot si martori, chiar si indirecti).
Succes! ;)