Casnicia parintilor mei este una specifica satelor din Bacau (sau din Moldova in general). Tatal alcoolic si violent, mama care e nevoita sa-i suporte apucaturile. Eu mai am inca doua surori si un frate, una dintre surori fiind majora.
In ultimii 2 ani (cam de cand am inceput eu facultatea la Brasov) violenta si alcoolismul au devenit tot mai frecvente. Tata nu mai lucreaza aproape deloc, pierde vremea cu alti alcoolici si cam toate sarciniile cad in seama mamei. Acum ei traiesc doar din alocatia celor mici, un ajutor de pe unde se poate si din ce le ofera animalele din gospodarie. In ultima vreme a inceput sa o si loveasca si ma frustreaza faptul ca eu sunt la Brasov si nu pot sa o apar mereu.
Situatia a devenit de nesuportat si mama mea vrea acum sa divorteze de tatal meu.
Eu acum lucrez cu jumatate de norma si beneficiez de o bursa de merit de la facultate si am economisit o suma suficienta de bani cat sa o ajut pe mama sa se mute impreuna cu fratii mei aici in Brasov, sa se angajeze aici si sa stam intr-un apartament in chirie.
Acum problema este legata de domiciliul celor mici. Nu stiu exact ce probleme vom intampina daca ii aducem aici la Brasov si tata nu este de acord.
Este in regula sa fie adusi de mama in alt judet?
Pot veni aici inainte de intemeierea procesului de divort sau dupa?
La ce alte aspecte ar trebui sa fiu atent?
Mama dvs pleaca impreuna cu minorii tocmai pt s scăpa de abuzurile soțului.Daca are unde sa plece poate sa o faca fără nici un fel de probleme și sa introducă apoi acțiunea de divorț.Este o legendă urbană povestea cu ,,părăsirea domiciliului conjugal"si cu eventuale repercusiuni
Mai ales daca tatăl e consumator nu o sa isi bată capul prea mult cu adrese la protecția copilului ci însă fie fericit ca poate sa isi vada liniștit de sporturi.