avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părăsire domiciliu cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părăsire domiciliu cu minor

Bună ziua. Dacă o mamă, a părăsit domiciliu conjugal împreună cu un copil minor, fără acordul tatălui, acesta din urma poate reclama undeva că i-a fost luat copilul? Nu a fost vorba de violenta, tatal ingrijea copilul,. Pur si simplu a fost anunțat ca pleaca. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:10, 23 Octombrie 2023
Nu e cazul de anuntat nicaieri caci nu intereseaza pe nimeni, cu exceptia situatie cand minorul este in pericol cu mama.

Atata timp cat copilul este cu unul dintre parinti, nimeni nu intervine,

Mama nu are nevoie de consimtamantul tatalui la parasirea domiciliului, avand libertatea de a merge oriunde isi doreste. Ca nu e ok pe de intregul - fiind si un copil comun la mijloc - asta e altceva, insa nu este ilegal.

Parintii vor trebui sa discute cu calm si fara patima solutiile pentru ei si copilul lor in viitor.

Caci daca acum tatal nu are ce face, in instanta - in cazul in care mama ii refuza accesul la copil - va obtine cel mai probabil un program de legaturi extins, daca nu cumva si locuinta la el (daca are conditii locative, venituri, persoane care sa il ajute in cresterea si supravegherea minorului).
Povestea cu,,părăsirea domiciliului conjugal "este doar o legenda urbana,poate sa plece când vrea,unde vrea ,probabil.va introduce acțiune de divorț etc.Pana la soluționarea divorțului aveți și dvs drepturi,puteți cere pe calea ordonanțe pres.stabilirea unui drept de vizita provizoriu etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul copiilor in alt judet pe perioada divortului Bobocea Laurențiu Bobocea Laurențiu Buna ziua! Casnicia parintilor mei este una specifica satelor din Bacau (sau din Moldova in general). Tatal alcoolic si violent, mama care e nevoita ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog frumos sa ma ajutați cu niște informații. ... DeaD DeaD Bună ziua! Vă rog frumos sa ma ajutați cu niște informații. Sunt căsătorită, având un copil de 14 ani, iar relația cu soțul nu este deloc bună, ... (vezi toată discuția)