avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Vă rog frumos sa ma ajutați cu niște ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Vă rog frumos sa ma ajutați cu niște informații. ...

Bună ziua! Vă rog frumos sa ma ajutați cu niște informații. Sunt căsătorită, având un copil de 14 ani, iar relația cu soțul nu este deloc bună, fiind alcoolic și în evidenta unui psihiatru, făcând datorii la tot felul de persoane fără știrea mea, iar consecințele le suport și eu. De aceea, vrem să plecam, având probleme grave în familie. Doresc sa schimb domiciliul copilului. As putea face asta, dacă mai întâi, eu as schimba domiciliul în alta localitate, la rude, după care și copilului, fără acordul tatalui? Reamintesc faptul că suntem căsătoriți, iar el nu va accepta, chiar dacă minorul își dorește sa urmeze liceul în alta parte. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DeaD , utilizator 13:13, 21 Februarie 2023
Daca exista dezacord intre parinti, data fiind si situatia din familie, plecati impreuna cu minorul introducand totodata actiune de divort in instanta, solicitati stabilirea locuintei copilului la dvs si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.

Alcoolismul este unul dintre motivele temeinice pentru care instantele dispun autoritatea parinteasca exclusiva.

In instanta minorul va fi ascultat si isi va putea exprima opinia in legatura cu ceea ce isi doreste in viitor, ce liceu doreste sa urmeze.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns! Îmi este teamă că dacă plec cu copilul, voi fi acuzată că am părăsit domiciliul și nu vreau să-mi pierd copilul, este tot ce am.
Nu pierdeți nimic ,este o legenda povestea cu parasirea domiciliul conjugal Plecați unde vreți,când vreți,luați copilul cu dvs,contactați un av și începeți demersurile legale..
Plecați când sunteți pregătită pentru ca nu savarsiti nicio infracțiune de abandon de familie sau părăsire de domiciliu, sunt doar legende urbane.
De regula, școlile nu primesc transferul sau înscriere copilului la școală fără acordul ambilor parinti.
Formulați acțiunea de divorț cât și solicitarea de a se suplinini consimțământului tatălui în vederea transferului școlar al copilului.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate etapele, pas cu pas.
Vă mulțumesc frumos!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu pierdeți nimic ,este o legenda povestea cu parasirea domiciliul conjugal Plecați unde vreți,când vreți,luați copilul cu dvs,contactați un av și începeți demersurile legale..

Alte discuții în legătură

Dacă îmi iau copilul si plec Matthias2019 Matthias2019 Buna seara dacă imi iau copilul de un an și plec la domiciliul dinainte de căsătorie deoarece nu mă mai inteleg cu el pot pierde copilul Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)