avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dosar pentru indemnizatia cc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dosar pentru indemnizatia cc

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am intrat in concediu prenatal de la 1 iulie si am nascut pe 16 august. conform calculelor mele, cele 126 de zile se termina pe 1 noiembrie, de aceea nu sunt lamurita cand ar trebui depus dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului. cei de la firma mi-au spus ca dupa ce mi se termina aceasta perioada, dar am gasit informatii ca in termen de 42 de zile.
Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: crystinik_p18 , utilizator 06:18, 10 Septembrie 2012
1. Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor precizeaza:

Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

2. Puteti sa luati legatura si cu Primaria, acolo unde veti depune actele necesare pentru CCC.
Conform OUG 158/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, concediul de maternitate, de 126 de zile calendaristice, se compune din concediu prenatal de 63 de zile, acordat inainte de nasterea copilului, si concediu postnatal de 63 de zile, dupa nasterea copilului. Aceste concedii se pot compensa intre ele.
Dvs. nu puteti solicita indemnizatia pt cresterea copilului decat dupa efectuarea a cel putin 42 de zile de concediu de maternitate, dupa nasterea copilului, ori in cazul dvs. conditia este indeplinita.
Pentru a beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului, prevazute de OUG 111/2010, cu modificari si completari, conform art. 15(4) trebuie sa depuneti dosarul la primarie cu 30 de zile inainte de incetarea concediului de maternitate, in cazul dvs. cu 30 de zile inainte de 04.11.2012, respectiv cu data de 04.10.2012.
multumesc frumos pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate este obligatoriu? Madalina 92 Madalina 92 Este obligatoriu concediu prenatal si postnatal (126 zile impreuna) ca mai apoi sa pot intra in cencediu crestere copil? (vezi toată discuția)
126 de zile concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc trascaelena trascaelena Am intrat in concediul prenatal in data de 15 februarie 2012,am nascut la data de 24 martie 2012,adica am avut doar 38 de zile de concediu inainte de a ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal veronik veronik Buna ziua, stiu ca sunt 126 de zile in total pentru concediu prenatal si postanatal. In cazul in care cel prenatal va fi de maxim 20 zile, este legal sa ... (vezi toată discuția)