avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Blocare intrare magazin
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Blocare intrare magazin

Buna ziua!
Detin un magazin alimentar care are scarile de la intrare construite (cu banii mei) pe domeniul public (din pacate) si am probleme cu o gasca cuprinzatoare de oameni fara prea multa educatie si "colorata in negru" care au capatat prostul obicei de a sta asezati pe scarile de la intrarea in magazin, blocand de f multe ori accesul clientilor in magazin. Pe langa acest aspect folosesc un vocabular f urat, vb si f tare sparg seminte si incomodeaza clientii care vin sa cumpere. Politia comunitara o chem degeaba pentru ca mi-au spus ca nu au ce sa le faca, iar firma de paza si protectie cu care am contract mi-au spus ca pe domeniul public ei nu pot interveni.
Nu exista nici o lege care sa interzica blocarea accesului intr-un loc? Sau amendarea celor care disturba linistea publica? Ce pot face? Am dreptul sa angajez un paznic care sa "pazeasca" scarile? Sau din cauza faptului ca am construit scarile pe domeniul public tb sa suport acum consecintele?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:23, 6 Septembrie 2012
Poate va foloseste ceva din legea 61/1991,cautati la art 3, alin.1 si 2.



Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;

2) constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, in scopul de a savarsi actiuni ilicite, contrare ordinii si linistii publice si normelor de convietuire sociala, precum si actele de incurajare sau sprijinire, sub orice forma, a unor astfel de grupuri de persoane, care incita la dezordine sociala;


Sper ca va e de folos,iar politia trebuie conform acestei legi sa ia masuri ptr pastrarea linistii de catre acesti tulburatori ai linistii
Aduceti-le aminte celor din politia comunitara de Legea nr. 61/ 1991 republicata in MO nr.77/ 2011 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Mizeria pe domeniul public, zgomotul si injuriile, blocarea accesului in firme, nu sunt acte de tulburare a ordinii publice ?
Sesizati in scris primaria asupra faptului ca agentii politiei comunitare (precizati nr. insignei agentilor pe care i-ati sesizat) nu aplica aceasta lege in cazul magazinului dvs.
Amintiti-le agentilor politiei comunitare ca sunt platiti din taxele si impozitele platite de dvs. la primarie.
Puteti rezilia linistit contractul cu firma de paza (doar dvs. ii platiti), daca nu iau nicio masura, macar de forma, ca sa-i sperie pe gaganei de la "intrunirile" lor.
Politia comunitara si agentii de paza din tarile civilizate, actioneaza imediat si aceeasi "actori" se trezesc expulzati in tara de origine (adica in Romania).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii la locul de munca yanachis yanachis Va rog sa-mi spuneti daca, unei persoane i se aduc injurii la locul de munca, cu martori, aceasta poate depune plangere penala? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Injurii la adresa mea bogdanbodea bogdanbodea Buna ziua...un coleg de clasa,direct, pe internet m-a injurat.....si s-a legat de mama mea,cu injurii cum ar fi ca isi baga stiti voi ce in mama mea.Intai am ... (vezi toată discuția)
Stand-up obscen la balul bobocilor - sunt aplicabile prevederile legii nr. 61/1991? daca da, cine trebuie sa faca sesizari? pyroska pyroska ªchiopeţ, mai bine-ţi spuneai numele şi atât şi, ca să ţi-o dau înapoi, păcat că mama ta n-a făcut un sex oral când trebuia?, a spus B., la ... (vezi toată discuția)