avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... suprapunere de parcele in teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

suprapunere de parcele in teren

Suntem 4 proprietari vecini intr-o tarla.
Cand am ridicat documentele de intabulare, am constatat ca, datorita inventarului de coordonate, parcelele noastre erau suprapuse, in fapt, unele peste altele.
-2 parcele erau scoase din tarlaua initiala si plasate, una pe un drum de acces, iar alta pe alte tarlale vecine.
Toate parcelele erau alungite spre est.
Mentionez ca tarlaua e strabatuta de autostrada.
Putem cere la cadastru noi puncte corecte si reamplasarea corecta in tarla?
Care sunt pasii de urmat?
Avem dreptul la un topograf de la cadastru care sa faca masuratori reale si sa stabileasca noi coordonate?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
getuta2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 07:11, 9 Octombrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
”persoana identificata, care a facut documentatia cadastrala ma amana de pe o zi pe alta.”, persoana în cauză ”trebuie” și se așteaptă să fie și ea ”mișcată” din loc cu ”ceva”.Așa fiind, mișcați-o cu o Plângere (în 2 ex. unul înregistrat pt dvs., ori poștal cu o recomandată cu Confirmare de primire) la instituția de care aparține și solicitați răspuns în scris în termen legal pe adresa dvs. de domiciliu.Poate așa se va mișca din loc în interiorul a 30 zile de la primirea plângerii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca loturile se suprapun, lucru ce reiese si din doc. cadastrale denota ca la oficiul de cadastru, lucrurile nu stau bine, find un lant de neregului, de la persoana care a facut planurile pana la persoana autorizata care a avizat planurilesi a dat nr. cadastral provizoriu.
Cred ca este bine sa va indreptari impotriva OCPI, care poarta intreaga raspundere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate teren agricol serban_ana67 serban_ana67 cum pot modifica un tiltu de proprietate teren agricol redactat gresit de OCPI? in titlu scrie Tarla 30 in loc de 50,iar la cadastru nu ia in seama adeverinta ... (vezi toată discuția)