avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

Soacra mea a primit mostenire un teren cu iesire la drum public cu drum intern, ptr vecinul din spate, de 4m. Vecinul care avea la est proprietatea pe o lungime de 200m, a rugat-o sa mute drumul intern de 4m, pe partea lui ca sa formeze impreuna un drum de servitute. Soacra mea a pus 2m si vecinul 4m. S-au format astfel 2 drumuri, unul de 2 si unul de 4 lipite, fara a se face un act de lipire la notar. Sunt 2 drumuri cu cadastre diferite. S-a facut doar o intelegere scrisa, neautentificata. Asta se intampla in 2005.Vecinul a parcelat si a vandut tot terenul.cu cota indiviza si din drumul de 4 m. Soacra a vandut lotul cu iesire la drumul public. bazandu-se pe buna credinta si pe drumul comun. Unul din cumparatorii vecinului ii interzice accesul pe drumul de 4m,a pus chiar si o poarta la accesul din drumulpublic pe cei 4m si astfel, soacra s-a trezit cu un drum de aprox. 2m , sunt si grosimile gardurilor, pe care nu mai poate intra cu masina.
Stiu ca a mers pe bunul simt si intelegere dar acum ce rezulvare ar avea?
Multumesc, Silvia
Cel mai recent răspuns: Silvia Gavrilã , utilizator 21:45, 6 Septembrie 2012
actiune la instanta pentru instituirea drumului de trecere- servitute
in instanta ii cheama pe toti detinatorii de drum cu cota indiviza? Dupa noul cod civil, credeti ca se va recunoaste in instanta intelegerea cu proprietarul initial?
Am vazut ca noul cod civil trateaza un pic altfel dreptul de trecere fata de servitutea de trecere, actiunea se va referi la drept sau servitute de trecere. mie nu-mi este prea clar ce deosebiri sunt intre ele.
nimeni nu imi poate raspunde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ---cota indiviza Silvia Gavrilã Silvia Gavrilã Buna ziua! Soacra mea a primit mostenire un teren cu iesire la drum public cu drum intern, ptr vecinul din spate, de 4m. Vecinul care avea la est proprietatea ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute vasile1969 vasile1969 Suntem trei proprietari a unui lot de servitute cu latimea de 4m. afert terenurilor cumparate. De comun acord am hotarat sa inchidem drumul de servitute ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)