avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere ---cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere ---cota indiviza

Buna ziua!
Soacra mea a primit mostenire un teren cu iesire la drum public cu drum intern, ptr vecinul din spate, de 4m. Vecinul care avea la est proprietatea pe o lungime de 200m, a rugat-o sa mute drumul intern de 4m, pe partea lui ca sa formeze impreuna un drum de servitute. Soacra mea a pus 2m si vecinul 4m. S-au format astfel 2 drumuri, unul de 2 si unul de 4 lipite, fara a se face un act de lipire la notar. Sunt 2 drumuri cu cadastre diferite. S-a facut doar o intelegere scrisa, neautentificata. Asta se intampla in 2005.Vecinul a parcelat si a vandut tot terenul.cu cota indiviza si din drumul de 4 m. Soacra a vandut lotul cu iesire la drumul public. bazandu-se pe buna credinta si pe drumul comun. Unul din cumparatorii vecinului ii interzice accesul pe drumul de 4m,a pus chiar si o poarta la accesul din drumulpublic pe cei 4m si astfel, soacra s-a trezit cu un drum de aprox. 2m , sunt si grosimile gardurilor, pe care nu mai poate intra cu masina.
Rezolvarea in justitie mi s-a explicat ca nu deloc simpla.
Si acum intrbarea rugaminte:
Se poate cumpara de la unul din vecinii cu drum de 4 m, un procent din cota lui indiviza pe drum sa devina copropritara si se rezolve problema?
In acelasi timp ii vinde sau la schimb din ei de 2 m, echivalent.
Repet drumurile sunt lipite.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Silvia Gavrilã , utilizator 07:50, 10 Septembrie 2012
Bineinteles, daca exista intelegere si bunavointa orice se poate, astfel incat sa nu mai apelati la instantele de judecata.

:D

Daca si partea celalata doreste, poate sa cumpere soacra dvs.
Multumesc, sper sa fie o veste grozava

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere Silvia Gavrilã Silvia Gavrilã Soacra mea a primit mostenire un teren cu iesire la drum public cu drum intern, ptr vecinul din spate, de 4m. Vecinul care avea la est proprietatea pe o ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute vasile1969 vasile1969 Suntem trei proprietari a unui lot de servitute cu latimea de 4m. afert terenurilor cumparate. De comun acord am hotarat sa inchidem drumul de servitute ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)