avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Disponibilizare dupa concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Disponibilizare dupa concediu pentru cresterea copilului.

Buna ziua,
Ma aflu in ultimele zile din concediul pentru cresterea copilului si am aflat ca postul meu a fost desfintatt deoarece s-a renuntat la punctul de lucru. Concediul l-am inceput la data de 05.12.2010 iar copilul implineste varsta de 2 ani la data de 26.09.2012. Va rog sa imi spuneti daca legal au voie sa ma disponibilizeze. DAca da ce drepturi imi revin in aceasta situatie.

VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:54, 7 Septembrie 2012
doar daca exisat o asemenea interdictie in contractul colectiv de munca sau regulament. Codul muncii nu prevede decat interdictia de concediere pe necorespundere profesionala, nu pentru desfiintarea postului . puteti insa actiona in instanta in 30 de zile de la comunicare daca apreciati ca ati fost concediata abuzaiv ...dar nu pe acest motiv
Nanaada:

1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.


av.antoanelageaman a scris:
Codul muncii nu prevede decat interdictia de concediere pe necorespundere profesionala, nu pentru desfiintarea postului .


Codul muncii nu are o asemenea prevedere.
Nu cumva confundati cu CCMUNN pe anii 2007-2010?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinceperea activitatii dupa ccc popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, In noiembrie mi se termina concediul de crestere si inrijire a copilului de care am beneficiat timp de 2 ani. Societatea la care sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca din concediul de crestere al copilului conform og 148/2005 aeolyn_tca aeolyn_tca Buna ziua, eu am intrat in concediul de crestere al copilului in septembrie 2010, conform OG 148/2005. Ma voi intoarce la munca in septembrie anul acesta. ... (vezi toată discuția)
Termen somaj anca1234 anca1234 buns ziua as avea si eu o intrebare:dupa terminarea concediului crestere copil care este termenul pentru depunerea actelor pentru somaj?va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)