avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenirea la munca din concediul de crestere al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenirea la munca din concediul de crestere al copilului conform OG 148/2005

Buna ziua,
eu am intrat in concediul de crestere al copilului in septembrie 2010, conform OG 148/2005. Ma voi intoarce la munca in septembrie anul acesta. Intrebarea mea este : sunt protejata 6 luni de la revenirea la munca impotriva concedierii?
In legea noua stiu ca este stipulata aceasta " protectie"; dar nu am gasit nicaieri referiri la legea veche?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:17, 9 Iulie 2012
1. - In OUG 148/2005 nu exista precizat ca angajatorul este obligat sa mentina o perioada pe salariata care vine din CCC.
- Aceasta prevedere era cuprinsa in CCMUNN pe anii 2007-2010 (acum nu mai exista CCMUNN).

2. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

3. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

4. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinceperea activitatii dupa ccc popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, In noiembrie mi se termina concediul de crestere si inrijire a copilului de care am beneficiat timp de 2 ani. Societatea la care sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare dupa concediu pentru cresterea copilului. Nanaada Nanaada Buna ziua, Ma aflu in ultimele zile din concediul pentru cresterea copilului si am aflat ca postul meu a fost desfintatt deoarece s-a renuntat la punctul de ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu ingrijire copil Dnvs Dnvs Buna ziua Am nascut in august 2010 si am beneficiat de concediul de ingrijire copil de doi ani, urmand a ma intoarce la serviciu in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)