avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim pe economie

am actionat in instanta,pt ca nu sa respectat salariu minim pe economie,negociat la nivel de ramura CFRcare ar fi pt o perioada 670 si apoi 700.
la noi exista o grila de salarizare pe clase de la 1 la 48,la care in functie de salariul minim exista un sistem de calcul.
problema e ca in loc sa plece de la 670 sa plecat de la 600, si in loc de 700 tot de la 600. mi sa invocat ca la CCM la nivel de unitate sa negociat 600 si ca nici un salariat nu are sub salariu minim, dar nu sa respectat grila de calcul ,ce pot sa raspund eu in fata instantei,ca motivatie.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 7 Septembrie 2012
Dvs trebuie sa argumentati ca , ccm la nivel de unitate stabileste drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe tara de la 01.01.2011 cat este CURALA CURALA buna ziua .Va rog ajutati-ma si pe mine cineva care este salariul minim pe tara de la 01.01.2011 minim brut atat pentru necalificati cat si pentru calificatii ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus ... (vezi toată discuția)