avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Fara taxa auto?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Fara taxa auto?

Informatii vagi despre taxa auto am tot gasit, dar nimic concret care sa-mi spuna se plateste sau nu.

Din cate am inteles a fost suspendata pana in septembrie, dar acum am inteles ca se plateste din nou.

Din cate am inteles de la persoana de la care am cumparat masina (masina este inmatriculata in Germania) ca ar exista avocati care se ocupa de recuperarea taxei sau sa nu o platesti deloc.

Este posibil asa ceva? Sau sunt doar povesti?

Cam care este procentajul de castig in instanta la asa ceva? (aproximativ), imi fac sperante sau mai bine nu ma apuc de asa ceva?

Va multumesc pentru raspunsuri si sper sa ma lamuriti si pe mine.
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 00:14, 7 Septembrie 2012
Taxa pe emisii poluante se plateste in continuare pentru autoturismele second-hand aflate la prima inmatriculare in Romania. Problema dvs se poate rezolva in doua moduri:
1. platiti taxa si recuperati ulterior banii prin actiune in instanta, inclusiv dobanzi si cheltuieli de judecata
2. inmatriculati masina pe calea unei actiuni in justitie. Dezavantajul e ca procedura poate dura peste 3 luni si nu veti putea folosi masina intreaga perioada.
Ambele actiuni sunt cu succes garantat, lucru demonstrat prin mii de procese derulate in Romania din 2007 incoace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto ghe_elena ghe_elena Am o masina adusa din Germania pe care vreau sa o inmatriculez in Romania.Din cate am citit aceasta taxa a fost anulata printro lege promulgata de Traian ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto CiprianMihai CiprianMihai Persoana fizica in calitate de al doilea proprietar,pot recupera taxa auto platita de primul proprietar al masinii? Taxa de prima inmatriculare a fost ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare 2012 cafea1 cafea1 Buna. Are cineva jurisprudenta pentru recuperarea integrala a taxei de prima inmatriculare in baza legii 9/2012? Am auzit ca se poate prin instanta, insa ... (vezi toată discuția)