avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Acte necesare pt plata asigurarii sanatate pt pers ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Acte necesare pt plata asigurarii sanatate pt pers fara venit

Buna ziua,
Doresc sa stiu cum pot plati asigurarea sociala de sanatate tinand cont ca nu mai lucrez din august 2011, nu am niciun venit pana in prezent si am avut carte de munca pana anul trecut in august (in perioada 2007-aug 2011 am avut carte de munca si s-au platit asigurarile sociale).

Din formularele gasite la CASMB am constatat ca nu ma incadrez in categoriile specificate, de ex declaratie privind obligatiile de constituire si plata la FNUASS datorate de alte pers decat cele care lucr in baza unui contract individual de munca - nu contine un camp special pentru "persoane fara venituri".

Am nevoie de lamuriri privind documentele pe care trebuie sa le completez pentru a plati asigurarea. Legat de suma am inteles ca va fi un procent din salariul minim pe economie si ca tb sa platesc retroactiv 6 luni de zile, corect?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 10:27, 7 Septembrie 2012
Gasiti detalii aici:
[ link extern ]
danacj a scris:

Gasiti detalii aici:
[ link extern ]

Este o informare atat de veche.... de pe vremea cand contributia era de 6.5 si 7%....

ancaiuliana1 a scris:

Pentru a dovedi buna-credinta, de buna voie si nesilit de nimeni va prezentati la caseria din cadrul Administratiei financiare de domiciliu si platiti 37 lei pentru perioada septembrie -decembrie 20110 si 39 lei incepand cu ianuarie 2012. In cazul in care tineti mortis sa incheiati si contract va prezentati la CASMB cu un "pogon" de acte (pentru care alergati de va sar ochii). Nu ar fi singurii bani pe care ii bagati in buzunarul statului fara un contract scris....
Faza cu plata pe 6 luni (cu majorarile de rigoare) se aplica doar daca in perioada de prescriprie (5 ani in urma de la data solicitarii) nu ati realizat venituri.

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
leuca_luminita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pfa cu casmb genoveza genoveza Buna. Sunt inregistrata ca PFA din anul 2008 si angajata cu contract de munca , norma intreaga, la o firma privata. Aceasta plateste contributiile la sanatate ... (vezi toată discuția)
Unde se platesc cas, etc pentru profesiile liberale crisalev crisalev Buna ziua, sint psiholog clinician si psihoterapeut. Lucrez cu 1/2 norma la stat (spital) si in rest la cabinet. Nu am carte de munca la cabinet ci la ... (vezi toată discuția)
Pensionara -conventie civila- administrator bloc yotantzy yotantzy Buna ziua ! Va rog daca puteti sa ma lamuriti in legatura cu: fiind pensionara ,lucrez ca Administrator la o asociatie de proprietarii pe baza de contract ... (vezi toată discuția)