avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire avans concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire avans concediu odihna

Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: un salariat face cerere de concediu de odihna si conform legii primeste avans de concediu. Chiar din prima zi de concediu de odihna salariatul intra in concediu medical (pe toata durata concediului de odihna) iar apoi isi reia activitatea. Cum se recupereaza banii primiti in avans de concediu de odihna de salariat (este corect sa-i scad pe statul de plata din indemnizatia de concediu medical?).
Multumesc pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 9 Septembrie 2012
Normal ar fi fost ca, dupa terminarea concediului medical, salariatul sa isi efectueze concediul de odihna. Daca acest lucru nu s-a intamplat, atunci salariatul va trebui sa returneze la casierie avansul primit. Se putea scade pe statul de plata in situatia in care se efectua concediul de odihna.
Sa intelegem ca i s-a platit si indemnizatia pentru CO si concediu medical pentru aceeasi perioada ? ..
avea avans concediu de odihna. acum cand fac statele de plata, a adus concediu medical (dar avansul de concediu de odihna este deja luat). Si ramane mai departe in concediu de odihna ci revine la servici.
Nu inteleg .. ori ramane in CO dupa terminarea concediului medical ori revine la munca ..???
anamaria81 a scris:

avea avans concediu de odihna. acum cand fac statele de plata, a adus concediu medical (dar avansul de concediu de odihna este deja luat). Si ramane mai departe in concediu de odihna ci revine la servici.

Cred ca ati omis negatia din ultima fraza,adica dupa medical nu-si continua co ci revine la serviciu.In acest caz,platiti indemnizatia de cm pt. perioada de incapacitate temporara de munca,iar pt. cat va presta,dupa medical,la acordarea salariului faceti o eventuala regularizare cu indemnizatia de co platita deja in avans ,adica o scadeti din ceea ce i se cuvine ca salariu pt. activitatea prestata,in loc de a =i retine suma.

Alte discuții în legătură

Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna intrerupt- urgent!  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste efectuarea si plata concediului de odihna pentru personalul contractual din invatamant. Persoana respectiva a plecat in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna platit in avans si intrerupt ce concediu medical Ali_Cipi Ali_Cipi Buna ziua! In luna decembrie mi s-au platit in avans 5 zile concediu odihna pe care le-am si efectuat. Insa in perioada 29-31.12.14 am avut concediu medical, ... (vezi toată discuția)