avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... unde sunt pastrate cartile de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

unde sunt pastrate cartile de munca

Buna ziua.
Va rog poate ma ajutati sa clarific o nedumerire: pentru un IMM cu doi angajati (ambii cu studii superioare - ingineri, dintre care unul este si asociat unic), este necesara intocmirea / actualizarea / pastrarea cartilor de munca de catre o firma de specialitate sau de o persoana autorizata / specializata (alta decat unul dintre cei doi) sau se consemneaza si se conserva la sediul firmei respective (impreuna cu pastrarea dovezii tuturor darilor si taxelor aferente)?
Mai clar: unde sunt pastrate cartile de munca ale celor doi angajati (unul este si asociat unic) ai unui SRL ?
Rog raspuns cu referire la acte normative in domeniu.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 7 Septembrie 2012
Incepand cu 01.01.2011 nu se mai completeaza in carnetele de munca ,astfel ca acestea sunt returnate titularului.
Salariatului i se va completa o adeverinta la data incetarii CIM in care se va mentiona perioada lucrata.
Dupa 01.01.2011 , nu se mai folosesc carnete de munca ... Decretul nr.92/1976 a fost abrogat .. evidenta se tine cu ajutorul Registrului electronic de evidenta al salariatilor reglementat de HG nr.500/2011 cu modificarile ulterioare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim studii superioare domeniu privat simon bolivar simon bolivar [i]Speta[/i]: un IMM are un asociat unic (fara alte surse de venit) si un angajat (altul). [i]Intrebarea[/i]: 1. Daca acest asociat vrea sa-si dea un salariu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind completare carte de munca!! elisa1 elisa1 Buna ziua, Am lucrat la o firma de publicitate.Data semnarii contractului a fost 23.06.2010. In luna decembrie 31.2010 am incetat activitatea cu acordul ... (vezi toată discuția)
Carti de munca catalina77 catalina77 Buna ziua. Am si eu o nedumerire si as dori, daca se poate, sa ma lamureasca si pe mine cineva. Ca institutie publica, am avut obligatia ca pana la 30.11.2010 ... (vezi toată discuția)