avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim studii superioare domeniu privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim studii superioare domeniu privat

Speta: un IMM are un asociat unic (fara alte surse de venit) si un angajat (altul).
Intrebarea: 1. Daca acest asociat vrea sa-si dea un salariu lunar in asa fel incat sa beneficieze de asigurare medicala, etc, care ar trebui sa fie cuantumul acestuia (are studii superioare)?
2. In situatia in care face acest lucru, care sunt taxele/darile corespunzatoare eventualelor dividende la ridicarea acestora?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile calificate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 6 Septembrie 2012
poate sa declare salariul minim pe economie
DE la 01.01.2011 nu mai este obligatorie folosirea unor coeficienti de ierarhizare, decat daca acestia sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Angajtorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie , indiferent de studiile necesare ocuparii unui post - valabil pentru sectorul privat.

Referitor la contributii , vedeti link-ul de mai jos
[ link extern ]
Va multumesc pentru operativitatea raspunsului Dvs.
Daca este posibil sa-mi specificati actul normativ (nr., data publicarii / intrarii in vigoare, emitent, etc.) prin care au fost anulati coeficientii de ierarhizare ar fi grozav.
In ceea ce priveste dividendele (pe anii 2010, 2011), este posibila ridicarea lor de catre asociatul unic fara plata procentelor aferente asigurarilor medicale, CAS, somaj, etc. si dupa ce interval de la angajare?

Distinct de acest subiect, poate ma mai ajutati sa clarific o nedumerire: pentru IMM-l respectiv cu cei doi angajati (ambii cu studii superioare - ingineri), este necesara intocmirea / actualizarea / pastrarea cartilor de munca de catre o firma de specialitate sau de o persoana autorizata/specializata (alta decat unul dintre cei doi) sau se consemneaza si se conserva la sediul firmei respective?

Rog raspuns cu referire la acte normative in domeniu.
Multumesc anticipat.
Coeficientii de ierarhizare erau prevazuti in CCMN pe anul 2007/2010 care a expirat la data de 01.01.2011 ... de la aceasta data nu mai exista CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficienti salarizare deacroxana deacroxana Salariul minim brut garantat este de 670 lei. As vrea sa stiu ce coeficienti de salarizare se aplica la acest salar, in functie de studiile avute, deoarece eu ... (vezi toată discuția)
Concluzie salariu minim studii superioare 2012 utc utc Buna ziua, Va rog, ce salariu minim aplic la studii superioare? Nu gasesc un temeimlegal Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Salariul minim de la 1 februarie cessyghe cessyghe Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca acest lucru implica obligatoriu si marirea salariului de incadrare la privat pentru studii superioare? (vezi toată discuția)